joi, martie 30, 2023

Vine coronavirusul cu coletul? Unul dintre cei mai mari jucători pe piața de curierat din România a depistat în rândul angajaților bolnavi cu COVID-19.

Iar întrebarea a apărut încă de la izbucnirea pandemiei: cât este de sigur să primești colete și scrisori și cum este recomandat să gestionezi manipularea lor. Mai ales de când vânzările online au explodat, iar curierii au devenit oameni pe care îi întâlnim de câteva ori pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Raed Arafat a explicat românilor ce ar fi bine să facă, mai ales după apariția unor cazuri confirmate de COVID-19 la FAN Courier.

Este vorba de 24 de persoane care lucrează ca manipulanți de marfă la centrul din Ștefănești, lângă București.

Toți contacții acestora au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile și a fost intensificat triajul epidemiologic, astfel încât munca din depozit să se desfășoare în mod normal. Raed Arafat a făcut, marți seară, la Digi24, recomandări pentru persoanele care primesc colete și scrisori.

„Rămâne riscul minimal în aceste situații, nu putem vorbi de un risc major sau unul care să creeze îngrijorări. Riscul prin colete să se transmită ceva este minimal și foarte multe țări au continuat activitățile de curierat și de poștă”, a spus Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Zodiile peste care dă norocul, în aprilie: li se s...

„Mai mare riscul este dacă te întâlnești cu cineva, dacă există un schimb de aerosoli, care este de fapt modalitatea de transmitere a virusului, dar nu prin colet”, a adăugat secretarul de stat.

Întrebat dacă oamenii să dezinfecteze coletele sau scrisorile, Raed Arafat a răspuns: „Este bine după ce ai manipulat coletul și ai deschis ambalajul să te speli bine pe mâini, adică se de dezinfectezi ca persoană, iar ambalajul să fie aruncat”.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

„Cred că va fi foarte greu să dezinfecteze coletele și plicurile, dar după ce le-ai maipulat este foarte bine să te speli pe mâini”, a adăugat el.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private