vineri, mai 29, 2020

Punctul G este faimoasa zona erogenă care a împărțit lumea în două privind simpla ei existență. Însă un nou studiu sugerează că aceasta nici măcar nu ar exista. Nu este însă totul pierdut, spun cercetătorii.

Autorii italieni ai acestui nou studiu au descris în literatura medicală o “zonă intimă” care ar putea crea plăcere sexuală intensă. Este mai complexă decât un simplu “punct”, însă și include clitorisul, vaginul și uretra – descris de autorii studiului drept “structuri foarte dinamice și sensibile”. Cercetătorii au botezat această zonă drept “complexul clito-uretro-vaginal” sau, mai simplu, “zona CUV”.

Citește și:

Acestia au scris in editia de luna aceasta a “Nature Reviews Urology” despre complexitatea zonelor erogene ale femeilor si faptul ca placerea sexuala intensa la femei este obtinuta prin stimularea intregului sistem de reproducere.

Emmanuele A. Jannini, profesor in endocrinologie si sexologie la Universitatea Tor Vergata din Roma si autorul studiului, sustine ca ideea punctului G, aparuta acum mai bine de 60 de ani, este prea simplista. Punctul G a fost botezat dupa medicul ginecolog german Ernst Grafenberg, care a adus pentru prima data in discutie existenta acestuia, in anul 1950.

Citește și:

Apoi, in anul 1976, a aparut un nou studiu, potrivit caruia nu legendarul punct G, ci mai degraba clitorisul ar contribui cel mai mult la orgasmul femeilor.

Acum, spune Jannini, tehnici moderne precum ultrasunetele i-au ajutat pe ginecologi si oameni de stiinta sa vada ce se intampla cu diferite parti ale sistemului reproductiv in timpul actului sexual.

 “Clitorisul, uretra si peretele vaginal ne-au condus la teoria complexului CUV”, spune autorul studiului. Acestea, spune acesta, definesc “o zona care atunci cand este corect stimulate in timpul penetrarii poate induce un raspuns orgasmic”.

Citește și:

Iar profesorul italian nu este singurul om de stiinta care neaga existenta punctului G. La inceputul acestui an, un alt doctor a vorbit despre legendara zona.

“Nu cred ca punctul G exista, iar daca ar exista, nu este o structura fizica specifica”, sustine dr. Charles Runels. In schimb, spune acesta, femeile ar avea un “punct O”- o zona aflata in apropierea clitorisului, chiar la intrarea in vagin.

Parteneri