Sari la conținut

Există vreo diferență între alimentele bio și cele normale? Ce beneficii au pentru sănătate, pe termen lung?

analgezice naturale

Tot mai multe persoane acordă o atenție sporită alimentației. Acest lucru este esențial pentru sănătate, deoarece alimentele intens procesate, găsite în comerț, pot conține o multitudine de substanțe dăunătoare. Produsele BIO, însă, pot fi o alternativă mult mai sănătoasă. Cât de diferite sunt acestea față de alimentele obișnuite?

Produsele rezultate în urma creșterii naturale, fără diferite substanțe sau aditivi pentru hrana animalelor, sunt cele mai bune pentru sănătate. În încercarea de a produce alimente în cantități mari, companiile alterează acest proces, iar aceasta se poate observa în sănătatea noastră.

Mâncarea cât mai naturală, neprocesată, este cheia unei sănătăți de fier pe termen lung. De asemenea, valorile nutriționale sunt mult mai potrivite în cazul alimentelor BIO.

Produsele BIO, mai bune pentru sănătate?

Patricia Rusu nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare de ce alimentele BIO sunt o alternativă mult mai sănătoasă pentru tine și, de asemenea, de ce ar trebui să le alegi în locul alimentelor găsite în comerț, dacă ai această opțiune.

„De mulți ani încoace, vedem din ce în ce mai multe produse bio pe rafturile magazinelor. Dar sunt chiar atât de beneficice și diferite de restul alimentelor?

Ce înseamnă de fapt, „bio”?

Alimentele bio sunt produse fără utilizarea de erbicide, pesticide și îngrășăminte create de om și nu folosesc în mod obișnuit aditivi pentru hrana animalelor, cum ar fi antibiotice. Pentru ca un produs alimentar să fie etichetat bio, 95% din ingrediente trebuie să fie produse în mod organic.

Nutrițional vorbind, pot exista câteva diferențe în compoziția nutrițională a anumitor produse organice. De exemplu, studiile au descoperit o cantitate mai mare de omega-3 în produsele lactate organice în comparație cu cele neorganice, precum și o concentrație mai mare de polifenoli în unele alimente vegetale. ⁣

Pe lângă beneficiile nutriționale, aliementele organice au beneficii și în ceea ce privește mediul nostru:


Prin reducerea utilizării îngrășămintelor și pesticidelor fabricate, agricultura organică poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră produse prin agricultură. Solurile sunt fertilizate folosind compost și gunoiul de grajd și culturile sunt rotite pentru a menține solul sănătos. ⁣

Cu mai multe specii de animale sălbatice care se confruntă cu dispariția, agricultura ecologică își propune să protejeze viața sălbatică din jur, oferind habitate prietenoase naturii pentru albine, păsări, insecte și multe altele! ⁣

Într-o lume ideală, adoptarea metodelor de agricultură ecologică ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătatea planetei. Cu toate acestea, acest lucru poate avea un cost pentru consumator. Acest lucru se datorează parțial metodelor de producție care necesită mai multă forță de muncă, producției de randament mai mici, variabilității anotimpurilor și costurilor asociate certificării organice. ⁣

Dacă vrei să consumi mai multe produse bio, un sfat bun este să vizitezi piețele fermierilor locali. Alegând produse sezoniere poți reduce semnificativ costul!”, scrie Patricia Rusu.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel