joi, august 18, 2022

Campania de vaccinare scoate la iveală lipsa de informare a pacienților. Medicii povestesc diverse întâmplări cu care s-au confruntat. Cea mai recentă este a unui român care a băut o ladă cu bere ca să „dea afară” vaccinul, povesteşte un medic român stabilit în Suedia.

„Azi am vorbit cu un pacient care era foarte împotriva vaccinului. Ştia pe de rost tot punctajul: control, moarte, experiment, virusul nu există, ştiţi voi. Azi mi-a spus că s-a vaccinat fiindcă trebuia să plece într-o delegaţie în străinătate şi nu voia <să-i bage ăia beţe în nas şi să-i slăbească creierul>. Apoi mi-a spus că după vaccin s-a dus acasă şi a băut o ladă de bere ca să <dea vaccinul afară>! Şi că după aia s-a <simţit ameţit> din cauza <drăciei ăleia>”, scrie medicul Laura Ghibu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Medicul a încercat să-i explice persoanei respective că vaccinul nu poate fi „dat afară cu bere” şi că ameţeala depinde cu cea mai mare probabilitate de cantitatea de alcool pe care o avea în sânge: „Nu m-a crezut. Oricum l-am felicitat pentru alegere”.

Un alt caz inedit este cel al  doctoriţei şefe de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti care a redat un dialog greu de crezut pe care l-a avut cu o bătrână, potrivit alephnews.ro.

Medicul spune că nu știe cum să mai dovedească ceea ce se întâmplă cu adevărat în spitale și a redat un dialog pe care l-a avut cu o pacientă de 80 de ani, venită la spital la Camera de gardă.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre un produs farmaceutic. Medic: Nu e...

„Efectiv nu știu ce să mai zic. Ni s-au spus să dăm imagini. Încep să cred că lumea este rea.

Nu știu ce s-ar putea face (pentru a convinge populația să se vaccineze – n.r.). Poate să iei pe cineva și să vadă live și lumea tot nu crede. Nu poți să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani, și să-mi spui „nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă”. Nu poți!”, a declarat șefa UPU de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, Fiorella Mitoiu.

Te-ar mai interesa: A ajuns la medic din cauza unei banale iritații pe...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private