Sari la conținut

Expert: atenţie la alimentele care pot da dureri de cap!

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medicii atrag atenţia că anumite alimente consumate în anumite combinaţii pot crea neplăceri, inclusiv dureri de cap sau chiar veritabile crize migrenoase. 

Dr. Fred Cohen, expert în cefalee și profesor asistent la Școala Icahn de Medicină de la Mount Sinai, subliniază că anumite alimente pot declanșa și agrava simptomele migrenei. Împreună cu Dr. Edmond Ahdoot, un neurolog certificat, Dr. Fred Cohen a analizat mai multe studii clinice privind efectele alimentelor asupra migrenelor.

Cohen și Dr. Edmond Ahdoot, un neurolog certificat, au analizat numeroase studii clinice care au studiat efectele anumitor alimente asupra simptomelor migrenei.

TOPUL alimentelor care pot provoca migrene

Cafeină – Cafea, ceai, ciocolată și unele băuturi răcoritoare;

Alcool – În special vin roșu, bere și băuturi spirtoase;

Produse lactate – Iaurt, lapte, înghețată și brânzeturi maturate (brânză albastră, feta, cheddar, parmezan etc.);

Glutamat monosodic (MSG) – Alimente procesate, gustări și potențiatori de aromă care se găsesc în anumite alimente;

Nitrați și nitriți – Găsiți în cărnurile procesate, cum ar fi cârnații, crenvurștii și mezelurile;

Citrice – Portocale, lămâi, lime și grepfruit;

Îndulcitori artificiali – Îndulcitori artificiali precum aspartamul și sucraloza, care se găsesc frecvent în sucurile dietetice;

Alimente bogate în tiramină – Carnea maturată, alimentele fermentate, peștele afumat și anumite tipuri de fasole;

Imagine creată cu AI

Ceapă – Ceapă, ceapă verde și ceapă franțuzească;

Nuci – Alune Arahide, nuci, caju, migdale;

Alimente fermentate – Murături, kimchi, kombucha și varză murată;

Gluten – Pâine, cereale, produse de patiserie, secară și orz.

Dr. Cohen subliniază că nu există un aliment specific care să declanșeze migrenele pentru toți pacienții, dar îi sfătuiește pe aceștia să fie atenți la dieta lor, potrivit Antena 3 CNN. Medicul recomandă ținerea unui jurnal al durerilor de cap pentru a urmări factorii declanșatori și comportamentele asociate cu atacurile de migrenă.

Planta care poate vindeca durerile de cap

Medicul Adina Alberts mărturiseşte într-o postare pe Facebook ce plantă, care se găseşte peste tot, a salvat-o de durerile atroce de cap şi stările de vomă:

„CIMBRIȘORUL este leacul absolut al “bilei leneșe” și, implicit, al MIGRENELOR teribile din perioadele de criză biliară.

Beți câte un ceai pe zi, în fiecare zi, obținut prin fierberea în 300-400 ml de apă a unei lingurițe cu vârf de plantă uscată, timp de 5 min.

Dacă ați exagerat cu mesele copioase, puteți bea și două ceaiuri pe zi. În acest mod veți uita definitiv de această problemă chinuitoare. Fără enzime digestive… Fără medicamente pe bază de bilă. Și fără gură amară!„, recomandă celebrul medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel