Sari la conținut

Expert: Semnele de alarmă ale bolii tiroidiene pe care nu trebuie să le ignori niciodată

Din cuprinsul articolului

Pentru a marca Ziua Mondială a Tiroidei, un expert i-a încurajat pe oameni să fie atenți la semnele comune care ar putea avea această boală și i-a avertizat să nu ignore aceste simptome revelatoare.

Glanda tiroidă este o glandă endocrină care se găsește în gât și care creează tiroxină și triiodotironină, doi hormoni responsabili de controlul funcțiilor vitale ale organismului, inclusiv nivelul de energie, reglarea greutății, temperatura internă și metabolismul.

Nivelurile scăzute sau ridicate ale acestor hormoni extrem de importanți pot duce la boli ale tiroidei, care pot fi caracterizate de o tiroidă hipoactivă sau hiperactivă.

Dacă tiroida nu secretă suficienți hormoni, atunci aceasta este cunoscută sub numele de hipotiroidism, în timp ce hipertiroidismul se referă la o tiroidă hiperactivă.

Experții în neglijență medicală de la Patient Claim Line au împărtășit acum sfaturile lor în ceea ce privește simptomele de alarmă la care trebuie să fim atenți.

Semnele de alarmă ale bolii tiroidiene

Experții au avertizat: „Am văzut că simptomele bolii tiroidiene pot afecta funcționarea vieții de zi cu zi. Oboseala și durerile musculare sunt semne comune că ați putea avea o boală tiroidiană, precum și senzația de sensibilitate atunci când vă aflați la temperaturi reci și calde. Se știe, de asemenea, că o tiroidă hipoactivă provoacă depresie la mulți dintre cei care suferă de această boală.

„Potrivit NHS, persoanele în vârstă care suferă de o tiroidă hipoactivă pot avea un risc crescut de pierdere a memoriei, în timp ce copiii pot avea o dezvoltare mai lentă până la pubertate.

„O tiroidă hiperactivă se poate manifesta, de asemenea, prin umflarea gâtului din cauza unei glande tiroide mărite, așa cum au experimentat clienții noștri. Această umflătură este de obicei nedureroasă, dar poate crea tuse, dificultăți de vorbire și un zgomot de respirație șuierătoare atunci când respiră.”

Cei care suspectează că ar putea avea o boală tiroidiană sunt sfătuiți să se adreseze medicului lor de familie, care va efectua probabil un test al funcției tiroidiene, în cadrul căruia se folosește o probă de sânge pentru a măsura nivelul de hormoni.

Aceștia au adăugat: „Dacă se stabilește că aveți o lipsă de hormoni, care nu sunt produși în mod corespunzător de tiroida dumneavoastră, medicul dumneavoastră ar putea recomanda terapia de substituție hormonală.”

Genetica joacă un factor foarte important atunci când vine vorba de boala tiroidiană și sunteți mai expuși riscului de a dezvolta această afecțiune dacă un membru apropiat al familiei o are. Vă puteți proteja mai bine însă prin renunțarea la fumat, se spune că fumul de țigară conține toxine care vă modifică funcționarea tiroidei.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel