miercuri, octombrie 5, 2022

Majoritatea infecțiilor cu acest virus au apărut în Orientul Mijlociu, însă confirmarea a trei cazuri în Marea Britanie sugerează că virusul poate fi transmis  de la o persoană la alta și nu de la animale la oameni.

Coronavirusul face parte dintr-o familie largă care include virusuri ce produc simple răceli, dar şi SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), care a provocat o epidemie de „pneumonie atipică” soldată cu 800 de morţi la nivel mondial, în 2003.

Te-ar mai interesa: Sfat pentru întărirea sistemului imunitar. Medic: ...

Potrivit CDC, în Anglia infecția a fost răspândită de un bărbat de 60 de ani care a călătorit de curând în Pakistan și în Arabia Saudită și care a dezvoltat apoi o afecțiune respiratorie. Testele au arătat că bărbatul era infectat atât cu noul virus cât și cu H1N1 (gripa porcină). El a transmis apoi virusul și altor doi membri ai familiei: un bărbat care avea și o altă afecțiune și care a murit ulterior și o femeie sănătoasă care și-a revenit fără să aibă nevoie de spitalizare.

Simptomele infecției cu noul virus includ febră, tuse și dificultății respiratorii severe.

Te-ar mai interesa: Schimbări dramatice: Ochii spun cât mai ai de trăi...


Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private