Sari la conținut

Experţii au dat verdictul: Femeile cu această grupă de sânge au cei mai inteligenţi copii

grupa de sange si personalitatea
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Grupa de sânge îți spune ce personalitate ai

Numeroase studii au demonstrat de-a lungul timpului că grupa de sânge a părinților influenţează nivelul de inteligență și alte abilități ale urmaşilor lor. Grupa de sânge a unei persoane reprezintă structura chimică aflata în exteriorul globulelor roşii (eritrotice), numite antigene. Aceste grupe sunt decise de genele moştenite de la părinţi.

Există patru grupe de sânge principale, conform sistemul AB0: A, B, AB si 0. Însă mai există şi un sistem numit Rh. În total, există opt grupe de sânge:

  • A cu Rh pozitiv (A+);
  • A cu Rh negativ (A-);
  • B cu Rh pozitiv (B+);
  • B cu Rh negativ (B-);
  • AB cu Rh pozitiv (AB+);
  • AB cu Rh negativ (AB-);
  • 0 cu Rh pozitiv (0+);
  • 0 cu Rh negativ (0-).

Potrivit oamenilor de știință de la Centrul de Sănătate pentru Copii al Universității Stanford din Statele Unite, copiii născuți din mame cu grupa sanguină O au un IQ mai mare. Astfel, mamele cu această grupă de sângeO au șanse mai mici de a concepe din cauza producţiei scăzute a funcţiei ovariene.

Însă bebelușii născuți de elei sunt mai sănătoși şi se adaptează mai bine la condițiile externe. Creierul lor este flexibil, au o coordonare corporală mai bună și un IQ mai mare. În plus, aceşti copii sunt și mai talentați, mulți dintre ei facând carieră în muzică, literatură și științe umaniste.

Ce este „burra-hara”?

În Japonia, mulți oameni cred că în general caracterul unei persoane depinde de grupa de sânge pe care o are, fiind cunoscut termenul „burra-hara”, care desemnează discriminarea în funcţie de grupa de sânge.

Astfel, oamenii cu grupa O sunt curioși, generoși, dar și încăpățânați. Cei cu grupa A au personalităţi senzuale, perfecționiste, dar şi excesiv de anxioase. În schimb, cei cu grupa B sunt veseli, dar excentrici și egoiști. În fine, persoane cu a patra grupă de sânge- AB – au înclinaţii artistice, dar sunt consideraţi misterioși și imprevizibili.

Dieta potrivită pentru fiecare grupă de sânge

Interesantă este și teoria lui Peter D’Adamo de a clasifica oamenii în funcție de grupa lor de sânge și de a oferi recomandări pentru dieta lor.

Oamenii de tip O (I) sunt descendenți ai celei mai vechi populații de vânători-culegători, așa că o dietă bogată în carne și legume/fructe este recomandă pentru ei. În schimb, sunt contraindicate cerealele și produsele lactate. Din cauza aciditatii gastrice aceste persoane ar trebuie sa consume mai mult fructe cu aciditate alcalina (prune, struguri, coacaze, agrise, curmale). Se recomanda consumul legumelor bogate in vitamina K, deoarece intaresc factorul de coagulare, care este destul de slab in randul persoanelor cu grupa sanguina 0-1.

Grupa A (II) a apărut în perioada de glorie a civilizațiilor agricole, iar persoanele cu această grupă de sânge se crede că aveau nevoie de mai puțină carne și de mai multe cereale. Se recomanda mai ales consumul fructelor si legumelor cu aciditate alcalina deoarece nu afecteaza sistemul digestiv: mango, papaya, portocale etc;

Purtătorii grupei B (III) sunt descendenți ai nomazilor şi adoră să consume produse lactate, ouă și pește. Se interzice si consumul de nuci, arahide, seminte de susan sau floarea-soarelor deoarece contin lectine ce interfereaza cu producerea insulinei. Fructele si legumele, in general, sunt bine tolerate motiv pentru care pot fi consumate din belsug.

Persoanele cu grupa AB (IV) sunt un grup mixt și, în consecință, le este recomandată o dietă variată, dar se pare că sunt programate genetic pentru consumul de carne. Persoanele cu aceasta grupa sanguina ar trebui sa isi inceapa ziua prin a consuma un pahar cu apa calda si apoi un suc cu zeama de lamaie pentru a curata sistemul digestiv de mucusul acumulat in timpul noptii. Deoarece sistemul imunitar este mai slabit se recomanda consumul ridicat de legume.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: