marți, iunie 6, 2023

Experţi internaţionali reuniţi în aceste zile la Viena pentru Congresul mondial dedicat maladiilor cu transmitere sexuală /MST/ şi SIDA au avertizat asupra unei rezistenţe sporite la antibioticele utilizate pentru tratarea anumitor MST.

‘Una dintre problemele actuale în ceea ce priveşte bolile cu transmitere sexuală o reprezintă rezistenţa la antibioticele care sunt prima alegere a terapeuţilor, mai exact cefalosporinele’, a explicat pentru agenţia franceză de presă austriaca Angelika Stary, preşedintele congresului.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

‘Am observat, după cum s-a întâmplat anterior şi în cazul altor antibiotice, o rezistenţă sporită la cefalosporine, mai ales în regiunea asiatică, dar care se dezvoltă rapid şi pe celelalte continente’, a adăugat ea.

Cei circa 1.500 de participanţi la congres au abordat, printre altele, această problemă. ‘Istoria ne arată că, după o anumită perioadă de timp de tratare a gonococilor cu antibiotice, se formează rezistenţa. Aşa s-a întâmplat cu penicilina, de exemplu’, a mai semnalat preşedinta congresului.

‘Noi sperăm că, într-un viitor apropiat, vom avea noi antibiotice, care să aibă o rată de vindecare de 100%. Nu există încă noi antibiotice la orizont’, a nuanţat ea. În context, specialiştii au tras un semnal de alarmă cu privire la creşterea, la scară mondială, a infectărilor cu MST în ultimii ani, o creştere greu cifrabilă pentru că declararea acestora nu este o obligaţie a tuturor ţărilor.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Pe de altă parte, o infectare cu virusul imunodeficienţei umane /HIV/ nu mai este percepută drept o ameninţare. ‘Această temere redusă a dus la o scădere a măsurilor de protecţie’, precum utilizarea unui prezervativ ‘în timpul unui raport sexual cu un partener necunoscut’, a remarcat Angelika Stary. Următorul Congres asupra MST şi SIDA va avea loc în 2015 la Brisbane /Australia/

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private