Sari la conținut

Ce exercițiu îi ajută pe bărbați să devină mai potenți. Sfatul unui expert

Femeile fac adesea acest exercițiu pentru a se recupera după o naștere, însă, potrivit experților, este foarte benefic și pentru bărbați.

Exerciţiile Kegel sporesc plăcerea contactului sexual atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, fiind recomandate  în tratarea ejaculării precoce, a incapacitatăţii de a obţine orgasmul şi a durerilor din timpul contactului sexual. Acest tip de gimnastică îi poate ajuta pe bărbaţii trecuţi de prima tinereţe să îşi controleze erecţia. De asemenea, exerciţiile Kegel pot preveni unele probleme legate de prostată.

Iată ce scrie sexologul Bebe Mihăiescu în cartea sa „A face dragoste aproape perfect” despre acest tip de exerciții:

Iti spun din prima ca exercitiile Kegel – asa il chema pe domnul care le-a inventat – nu sunt usoare. Si nici grele. Sunt pur si simplu nerusinate. Asa cum le faci tu, le poate face oricine. Simplu, eficient… perseverent. Localizezi muschii puboccigieni (PC). Cum? Iti spun eu. Mergi la toaleta si intrerupi voluntar, cateva secunde, fluxul de urina. Apoi incepi sa-i incordezi. Nu inainte de a sti ca aceste exercitii sunt de trei feluri:

Tipul I: contractii lente. Cum ti se intampla cand te uiti la televizor si adormi. Tresari, deschizi ochii si privesti un timp. Apoi iar adormi. Si tot asa. Ca executie: contracti puternic muschii pubococcigieni ca si cum ai vrea sa opresti fluxul urinar. OK. Pastreaza contractia 3-5 secunde si apoi relaxeaza-te. Repeta exercitiul si observa ca, pe masura ce il repeti, te simti din ce in ce mai sigur.

Tipul II – contractii rapide. Ca atunci cand esti grabit si umfli roata de la bicicleta. Lucrezi repede, repede cu pompa. Contracti si relaxezi alternativ muschii pubococcigieni cat poti de repede. Si cat poti de mult. La inceput. Pe masura ce numarul repetitiilor creste, te simti din ce in ce mai puternic.

Tipul III – impingeri. Ca atunci cand te opintesti sa impingi o mobila. Pentru tine ca si cum te-ai forta sa urinezi.

Atunci cand faci exercitiile, pui in actiune si musculatura abdominala si intreaga musculatura din zona bazinului. Realizezi ce forta uriasa esti in stare sa mobilizezi?

Si acum, antrenamentul:

  • 50 de contractii lente
  • 50 de contractii rapide
  • 50 de impingeri.

Aceasta serie o faci de cel putin cinci ori pe zi. Daca ai chef, daca esti inspirat, iluminat, poti face si mai multe serii. Te vei simti si mai bine. E dreptul tau sa te simti cat doresti de bine, de implinit. Dupa o saptamana mai adaugi inca zece repetari la fiecare dintre cele trei tipuri de contractii. Si continui asa, saptamanal, pana ajungi la serii compuse din o suta de repetari. Nu indraznesc sa spun cat de puternic si plin de forta te vei simti. Daca la capaul unei serii apare oboseala, nu abandona. Te odihnesti putin si reiei exercitiul. In exercitiul fizic se regaseste spiritul tau. Nu te opri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel