Sari la conținut

Explicația pentru care femeile trăiesc mai mult decât bărbații

Femeile trăiesc cu 10 ani mai mult decât bărbații. Potrivit unui articol din Time Magazine, 85% dintre persoanele ajunse la 100 de ani sunt femei.

Cercetătorul Tom Pearls susține că femeile au o viața mai lungă deoarece se confruntă mai rar cu atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale. Asta, datorită faptului că femeiele au obiceiuri mai sănătoase decât bărbații, potrivit Scientific American.

Alcoolul, fumatul, dieta nesănătoasă și lipsa activității fizice cresc riscul decesului prematur. Un studiu din 2012 condus de Philip Cohen, profesor la Unversitatea Maryland a arătat că mai mult de 80% dintre bărbații americani născuți în 1901 s-au apucat de fumat până să împlinească 30 de ani, în comparație cu 55% dintre femei.

”Stilul de viața joacă un rol important, iar bărbații încă fumează mai mult decât femeile„, adaugă prof. Cohen.

Explicația pentru care bărbații sunt mai predispuși la alegeri nesănătoase este un fenomen care apare pe la vârsta de 20 de ani, numit ”explozia testosteromului”. ”Nivelul hormonilor este destul de ridicat și îi determină pe bărbați să adopte un comportament periculos. Fie nu poartă centura de siguranță, fie consumă prea mult alcool, fie devin agresivi. Aceste comportamente cresc rata de deces”, mai spune profesorul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel