miercuri, august 17, 2022

Faci asta când asculți muzică? Cu toții suntem iubitori de muzică indiferent de ce gen muzical ascultam. Totuși, sunt unii ascultători împătimiți de muzică care ar trebui să știe că această pasiune are riscurile ei.

Muzica dată la maxim generează consecințe nefaste asupra urechii

Expunerea îndelungată la zgomote puternice poate avea consecințe nefaste. Astfel, ascultatul la căști, muzica dată la maximum în cluburi și chiar câteva ore de stat lângă o boxă unde bubuie muzica sunt principalele riscuri la care se expun.

Te-ar mai interesa: Horoscop 17 august:  O zodie are parte de o mărire...

De asemenea, Site-ul Activebeat arată moodul în care căștile, care au devenit nelispsite din gențile noastre, ne pot afecta sănătatea urechii, arătând în același timp cum poate fi prevenit țiutiul urechii.

 

Când și de ce apare tinitusul (țiuitul urechii)

Tinitusul afectează peste 50 de milioane de americani. Nu este dureros, dar poate fi extrem de deranjant. Descris ca un țiuit persistent al urechilor, tinitusul este termenul medical pentru orice nivel de bâzâit, zumzet, țiuit sau fășâit în ureche. Aceste sunete pot fi continue sau intermitente și variază ca zgomot.

Afecțiunea poate apărea în mai multe moduri. O pot provoca anumite medicamente, unele afecțiuni medicale, blocajele urechii și expunerea prelungită la zgomote. Aceste sunete puternice pot provoaca leziuni permanente ale urechii interne, care, la rândul lor, pot duce la dezvoltarea tinitusului.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

Căștile pot provoca tinitus?

Faci asta când asculți muzică? Ascultarea muzicii preferate la volum maxim poate fi distractiv, dar este cea mai sigură cale de a fi afectați de tinitus, care este rezultatul expunerii prelungite la zgomot puternic. Răspunsul clar este unul afirmativ, chiar dacă, în cazul căștilor, poate fi puțin mai nuanțat. Pentru că nu căștile sunt cele care cauzează tinitusul, ci modul în care omul le folosește.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

Căștile sunt foarte sigure când sunt folosite corespunzător, dar mulți oameni nu le foloesc corect.

Asta ne arată că nu înseamnă că trebuie să alegem între tinitus și o viață lipsită de muzică. Există modalități de a ne proteja auzul, ascultând în același timp muzica preferată.

Iată câteva strategii pe care le putem folosi pentru asculta în siguranță melodiile și podcasturile preferate.

Te-ar mai interesa: Obișnuiești să porți blugi skinny? Atenție! Pot pr...

Reducerea volumului din căști pentru protejarea urechii

Sunteți deja familarizat cu avertismentul privind volumul prea mare de la smartphone? Căștile ne oferă și ele libertatea de a asculta ceea ce dorim, fără a-i enerva pe cei din jurul nostru. Muzica ascultată în căști la volum maxim poate ajunge între 94 și 110 decibeli.

Faci asta când asculți muzică? Folosești căști de calitate?

Medicii au confirmat că leziunile urechii se produc prin expunerea la sunete prelungite sau repetate la sau peste 85 decibeli, adică aproximativ volumul unei motociclete. Scăderea volumului căștilor poate ajuta la atenuarea riscului și la reducerea potențialului de deteriorare a timpanului pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

Folosești căști de calitate? Redu durata ascultării de muzică în căști

Protejarea urechilor înseamnă, de asemenea, gestionarea duratei expunerii lor la sunete moderat puternice. Dacă vreți să vă protejați urechile pe termen lung, este important să fiți atent și la durata fiecărei sesiuni de ascultare la căști. Cu cât mai puțin, cu atât mai bine!

Faci asta când asculți muzică? Folosești căști de calitate?

De asemenea, vă puteți proteja urechile folosind căști de bună calitate, care, desigur, sunt mai scumpe. Căștile over-ear sunt de preferat în locul căștilor intra-auriculare. Acestea din urmă conduc sunetul direct în canalul auditiv și pot duce chiar la traume și complicații grave.

Căștile cu anulare a zgomotului pot filtra zgomotele periculos de puternice din jur. Prin filtrarea sunetelor, reduceți inclusiv nevoia de a mări volumul pentru a auzi fiecare notă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private