luni, iunie 27, 2022

Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât de dăunătoare ar putea fi pentru urechile tale.

Problemele de auz, la fel ca și alte probleme de sănătate, se pot agrava și pot deveni cronice dacă nu sunt tratate sau abordate la timp.

În epoca muncii de acasă, singurul lucru cu care oamenii s-au obișnuit inevitabil, în afară de a sta în același loc ore îndelungate, este acela de a folosi căștile mai mult decât înainte.

Te-ar mai interesa: Horoscopul săptămânii 27 iunie-3 iulie. Săptămână ...

Peste un sfert dintre adulți cred că auzul lor s-a înrăutățit de când au început să lucreze de acasă

Fie că este vorba pentru a asculta muzică sau pentru a participa la apeluri de serviciu sau pentru a viziona în liniște seriale web și filme, urechile abia mai au timp „să se odihnească”.

Datele arată că, în medie, oamenii au folosit căștile timp de trei ore și jumătate în fiecare zi de la pandemie.

O analiză a 2000 de adulți a arătat că utilizarea echipamentelor audio a lăsat 43% dintre oameni cu dureri de urechi și 23% dintre oameni au raportat acest lucru de mai multe ori pe săptămână.

În plus, 36% dintre oameni au observat o creștere a acumulării de cerumă în ultimii doi ani. Mai rău, acești oameni au folosit căști pentru a scăpa de ceara despre care se știe că agravează starea.

Te-ar mai interesa: Doliu în presa din România. A fost găsită moartă î...

Cum afectează căștile urechile?

Este recomandat să folosiți căștile cu moderație pentru a preveni problemele de auz. Acumularea de ceară poate duce la pierderea auzului, infecții sau disconfort – chiar și un timpan perforat în cazuri extreme.

În timp ce mulți oameni au încercat să găsească modalități de a scăpa de ceara de urechi acasă, totuși, acest lucru poate fi dăunător canalului urechii.

39% dintre oameni au declarat că au primit avertismente de mare volum pe dispozitivul lor, dar au recunoscut că le ignoră.

Te-ar mai interesa: Durerea în această zonă a abdomenului, un posibil ...

Unii oameni au raportat chiar incapacitatea de a se concentra sau de a primi instrucțiuni pe deplin în timp ce folosesc căștile.

Problemele de auz, la fel ca și alte probleme de sănătate, se pot agrava și pot deveni cronice dacă nu sunt tratate sau abordate la timp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private