miercuri, august 10, 2022

În ultimele zile, campania de vaccinare anti-COVID a încetinit considerabil, numărul persoanelor vaccinate ajungând chiar și până la jumătate. În acest sens, autoritățile vor implementa o nouă etapă, susținută de proiectul „Orașul vaccinează satul”.

„Orașul vaccinează satul” va facilita imunizarea persoanelor din mediul rural, zone geografice mai puțin accesibile și locuri care până în acest moment nu au avut un centru de vaccinare anti-COVID.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

„Orașul vaccinează satul”, noua etapă a campaniei de imunizare

Aproximativ 68.800 de doze de vaccin anti-COVID-19 au mai fost administrate de ieri până azi la nivel național, iar aproape două treimi au fost rapeluri. Circa 24 de mii de persoane au făcut prima doză sau serul în doză unică.

Cifrele se mențin în tendința ultimelor zile, când ritmul campaniei naționale a încetinit în comparație cu cel din prima parte a acestei luni. În perioada următoare ar urma să se intre într-o nouă etapă.

Dacă până acum s-a pus accent pe centrele fixe, aproape 1.000 existente la nivel național, acum este esențial să crească mobilitatea, astfel încât vaccinul să ajungă cât mai aproape de beneficiari.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a reamintit că programul „Orașul vaccinează satul” dorește să mărească numărul de persoane care se vaccinează în mediul rural. Echipe mobile vor pleca din orașe și se vor deplasa la sate, unde vor vaccina persoanele care doresc și care nu au centre de vaccinare în apropiere.

Tot pentru a-i încuraja pe cei care nu doresc să intre în spitale în perioada aceasta sau care au rezerve față de înțepături, de tratamente sau de cabinetele medicale, Valeriu Gheorghiță a anunțat înființarea de puncte de vaccinare în locuri atipice.

Te-ar mai interesa: Ce sfânt sărbătorim mâine: mulți îi poartă numele...

Vaccinare în locuri atipice

„Este bine să găsim acele locații potrivite, cum ar fi, vă dau exemplu: muzee, gări, aeroporturi, stadioane, pe litoral, la munte, acolo unde există o interacțiune crescută între persoane. În momentul în care ridicăm o serie de restricții oamenii vor interacționa mai mult și ne dorim să ajungem cu vaccinul în zona respectivă”, a declarat valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private