miercuri, octombrie 27, 2021

Bucureștenii care beneficiază de subvenții pentru apa caldă și căldură trebuie să se pregătească. Virgil Popescu a făcut anunțul.

De iarna viitoare se vor tăia subvențiile pentru căldură și apă caldă,

doar persoanele ale căror venituri se vor încadra sub un prag stabilit vor mai beneficia de ajutor de la stat pentru plata încălzirii, potrivit romaniatv.net.

”Practic acum se dă subvenție la toată lumea care este legată la sistemul centralizat. Cei care nu sunt legațila sistemul centralizat și au centrală proprie nu primesc subvenție, ceea ce nu este normal, pentru că poate să existe un consumator vulnerabil care nu este legat la sistemul centralizat dar are o centrală pe gaze, deci este normal să primească subvenție dacă are venitul sub un anumit prag. Noi ne-am asumat ca împreună cu Ministerul

Muncii și cu Ministerul Dezvoltării vom face o definire a consumatorului vulnerabili și vom sprijini o schemă de ajutor. Ei bine, din acel moment nu se va mai putea să se dea așa subvenție la toată lumea. Pentru că este o risipă din buget, iar banii se pot duce pe alte destinații. Și vom mai face ceva și asta să înțeleagă și Primăria, vom face un proiect legislativ în așa fel încât utilitățile de termie să fie obligatoriu să fie plătite imediat după salarii, prioritar, pentru că dacă crede cineva că se vor investi sute de milioane de euro în centralele noi de cogenerare dar Primăriile

nu-și vor plăti datoriile către furnizor și vom ajunge din nou în aceeași situație se înseală. Deci va fi obligatoriu ca utilitatea termică să fie plătită imediat după salarii, iar restul, panseluțe și flori și concerte, după, dacă mai rămân bani”, a declarat Virgil Popescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri