marți, iunie 6, 2023

În acest moment, 1.876 de pacienți Covid sunt în stare critică la terapie intensivă. La nivel național, la acest moment nu este disponibil niciun pat liber de ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Cu toate acestea, familiile unora dintre pacienți refuză transferul în străinătate din motive halucinante, potrivit medicilor.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

”Avem pacienți tineri, intubați, pentru care familia refuză să-și dea acordul să fie transferați în străinătate. Apropiații cred că acolo se fac experimente pe ei”, e declarația unui medic, pentru stirileprotv.ro. 

Un tânăr de 27 de ani și familia lui refuză tratamentul în străinătate

Numai la Institutul Marius Nasta, din Capitală, din patru pacienți acceptați pentru a fi tratați în Germania, doar doi au plecat. În cazul celorlalți, rudele s-au opus.

Doar 27 de ani are cel mai tânăr pacient internat în ATI la Marius Nasta. A ajuns în urmă cu o săptămână, dar starea lui s-a agravat de curând și a fost intubat. Nu este vaccinat și nu are alte probleme de sănătate. Medicii încearcă să îl salveze.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Tânărul a fost evaluat de medicii veniți din Germania, care au vrut să îl transfere la Hamburg. Familia însă a refuzat. Motivul invocat este dincolo de rațiune. Ai lui se tem că nemții îl vor supune unor experimente.

Dr. Claudiu Ruscu, medic ATI Marius Nasta: ”Frica de necunoscut, de a accepta că există șanse mai bune, am auzit și că o să facă tratamente experimentale pe pacienți. Când duci teoria conspirațională la extrem ai șanse să faci o carte science fiction foarte bună”.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Teoriile halucinante ale familiei erau împărtășite și de tânărul, aflat acum în stare gravă.

Doctor: ”Ne-am uitat de curiozitate pe pagina de socializare și distribuia astfel de mesaje. E trist că un pacient atât de tânăr face acest lucru”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private