joi, iunie 24, 2021

Organizaţia “Salvaţi Copiii” a donat Maternităţii locale un ventilator neonatal cu ajutorul căruia a fost salvată viaţa unei fetiţe, Alesia, care s-a născut la 24 de săptămâni, cu greutatea

de jumătate de kilogram, acesta fiind cel mai mic copil supravieţuitor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, a declarat vineri, şeful secţiei Clinică Neonatologie, dr. Livia Ognean.

Potrivit sursei citate, datorită aparatelor noi cumpărate în ultimii ani, în Maternitatea din Sibiu supravieţuiesc, după naştere, tot mai mulţi prematuri.

“În ultimii ani avem o rată tot mai mare de supravieţuire la copiii cu greutate mică la naştere, cu vârstă de gestaţie mică. E şi povestea Alesiei, care s-a născut la 24 de săptămâni, cu 500 de grame. Practic, este cel mai mic copil supravieţuitor

în maternitatea noastră care, la un moment dat, nu a mai putut respira cu aparatele standard pe care le aveam în secţie. Atunci am avut norocul că firma distribuitoare, fiind în Sibiu, avea aparatul pe stoc, am sunat la ‘Salvaţi Copiii’, am întrebat dacă ne pot ajuta cu aparatul şi, în aceeaşi zi, Alesia a putut beneficia, practic, de acest ventilator”, a spus medicul Livia Ognean.

Noul aparat donat de cei de la “Salvaţi Copiii” a costat 32.000 de euro.

O parte din personalul Secţiei Clinice de Neonatologie, în frunte cu şefa secţiei, dar şi mulţi alţi

sibieni vor alerga sâmbătă, la un maraton caritabil, pentru a cumpăra noi echipamente pentru prematuri. În prezent, la Sibiu mai este nevoie să fie înlocuite incubatoare vechi chiar şi de 30-40 de ani, cu altele noi.

“Fără aparate, fără echipamente, copiii ăştia nu ar avea şansă la viaţă”, a mai spus dr. Livia Ognean.

În anul 2017, un număr de 3.176 de copii din judeţ şi zonele învecinate au fost internaţi în spitalul sibian, dintre care 402 au fost prematuri, iar 111 copii au fost transferaţi la Sibiu din alte maternităţi din ţară care nu aveau dotarea necesară, potrivit datelor

furnizate de cei de la SCJU.

Organizaţia “Salvaţi Copiii” a mai donat la Sibiu, în trecut, un incubator de terapie intensivă, un ventilator de suport respirator pentru nou-născuţi şi o masă radiantă cu modul de resuscitare, în valoare totală de 62.000 de euro.

Ultimele stiri

Parteneri