miercuri, septembrie 28, 2022

Fără restricții în biserici, mănăstiri și toate unitățile de cult religios, după cum a anunțat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Singura măsură aplicabilă la culte este obligația ca fiecare persoană să aibă asigurați 2 metri pătrați de spațiu la slujbe. În rest, prezența la slujbe în interior nu e condiționată nici de certificatul de vaccinare, nici de dovada trecerii prin boală, nici măcar de un test – așa cum sunt condiționate intrările în magazine, mall-uri, hoteluri, restaurante, sedii de instituții publice și private, potrivit g4media. 

Te-ar mai interesa: Ți-a apărut o pată galbenă în jurul ochilor? Boala...

Fără restricții în biserici

Mai mult: în cazul preoților e introdusă expres o derogare de la reguli, atfel că aceștia pot ține slujbele fără mască de protecție, deși masca va fi obligatorie începând de luni, 25 octombrie, în absolut toate spațiile închise sau deschise pentru tot restul populației.

Întrebat de reporteri în mod repetat de ce unitățile de cult sunt exceptate de la reguli, mai ales că mulți dintre cei care participă la slujbele religioase sunt bătrâni sau bolnavi, Raed Arafat a spus că ”e o decizie luată la nivelul CNSU. Nu trebuie neapărat argumente științifice. Asta este decizia luată”.

Te-ar mai interesa: Care sunt criterile după care ne alegem stomatolog...

Deciziile anunțate de Raed Arafat au fost luate vineri, în ședința Executivului, printr-o hotărâre de guvern.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private