Sari la conținut

Informația momentului pentru români! Raed Arafat a avertizat: Populația va primi mesaj

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Şeful DSU vrea noi măsuri stricte

Informația momentului pentru români!  Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, joi, că populația României va primi mesaj prin RO-ALERT, dacă va exista un pericol confirmat de autorități.

România este pregătită pentru calamități naturale

Șeful DSU admite că sistemul de alertare rapidă va fi activat, dacă va exista un pericol confirmat de autorități. Șeful DSU consideră că unitățile de învățământ ar trebui să organizeze, cel puțin o dată pe an, simulări în acest sens.

„Eu cer și colegilor de la inspectorate județene să ia legătura cu școlile ca să organizeze aceste simulări, nu numai Ministerului Educației”, insistă șeful DSU.

Aplicația RO-ALERT a fost actualizată

În interviul acordat pentru sursa citată, Secretarul de Stat explică și cât de pregătite sunt serviciile pentru a acționa în cazul dezastrelor după tragediile Colectiv, incendiile din spitale și cutremurele recente, câți salvatori are România, dar și câți pacienți pot îngriji medicii în caz de calamitate.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, miercuri, 1 februarie, că a fost lansată forma actualizată a aplicației RO-ALERT prin care cetățenii români primesc mesaje pe telefoanele mobile în situații de urgență în contextul mai multor tipuri de alerte și informații utile de interes public.

Așadar, conform DSU, aplicația RO-ALERT, disponibilă atât în limba română, cât și engleză, este împărțită în mai multe categorii. Aplicația conține secțiunea de știri, hartă interactivă, apelare rapidă la numărul unic de urgență 112 și ghiduri instructive pentru situații de urgență.

De asemenea, harta interactivă oferă informații despre cele mai apropiate puncte cheie, de maximă importanță, cum ar fi: unități de primiri-urgențe, spitale, unități de pompieri, baze și refugii salvamont, adăposturi de protecție civilă, stații de ambulanță, unități de poliție și jandarmerie, farmacii non-stop, citează Capital.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel