miercuri, mai 31, 2023

SUPLIMENTELE au devenit un produs popular pentru stilul de viață sănătos al multor oameni. De la oboseală la imunitate, micile tablete sunt capabile să vizeze tot felul de probleme. Cu toate acestea, produsele au primit, de asemenea, o privire atentă în ultimii ani. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) avertizează împotriva unui anumit supliment, deoarece efectele sale secundare pot provoca moartea.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

În timp ce unele suplimente precum vitamina D în timpul lunilor de iarnă sunt obligatorii, altele ar putea fi o risipă de bani, susțin mulți experți. Ei tind să transmită același mesaj – nu luați suplimente decât dacă aveți cu adevărat nevoie de ele, de exemplu, când aveți deficit de vitamine. Mai rău, unele suplimente au fost legate de efecte secundare foarte grave.

De la produse pe bază de plante la vitamine, suplimentele sunt acum utilizate în mod obișnuit de mulți.

Cu toate acestea, studiile și cercetările au dezvăluit partea întunecată a micilor nutrienți sub formă de efecte nedorite care prezintă riscuri.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Nu lăsa pastilele să te păcălească. S-ar putea să arate ca celelalte medicamente pe care le obțineți de la o farmacie, dar nu sunt reglementate în același mod, deoarece se încadrează în categoria alimentelor.

Un supliment, în special, asociat cu efecte secundare severe sunt pastilele sau pulberea cu cofeină.

Caracterizate ca un stimulent, aceste produse cu cofeină sunt de obicei folosite pentru a vă crește vigilența și energia atunci când vă simțiți somnolent.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

În timp ce toată lumea are o zi mai lentă, care necesită un plus de cafea din când în când,o cafea ar putea fi o opțiune mai sigură.

FDA a raportat: „Produsele cu cofeină pure și foarte concentrate reprezintă o amenințare semnificativă pentru sănătatea publică și au contribuit la cel puțin două decese în Statele Unite.”

Lista completă a efectelor secundare legate de stimulente de energie include:

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

  • Moarte
  • Bătăi ale inimii rapide sau periculos de neregulate
  • Convulsii
  • Vărsături
  • Diaree
  • Stupoare (stare lungă sau profundă de lipsă de răspuns)
  • Dezorientare.

Agenția de sănătate precizează că toate acestea pot fi simptome ale toxicității cofeinei.

În comparație cu ceașca ta obișnuită de cafea sau ceai, produsele cu cofeină pură și foarte concentrată sunt mult mai „potente”, motiv pentru care pot declanșa aceste efecte „grave”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private