Sari la conținut

Federaţia Sanitas protestează în Piața Victoriei. Care a fost mesajul transmis de Marius Budăi protestatarilor

România/Facebook

Federaţia Sanitas protestează în Piața Victoriei. Câteva sute de sindicalişti din Federaţia SANITAS, veniţi din toată ţara, au ieşit şi astăzi în stradă în Bucureşti. Este cea de-a doua zi de proteste, pe fondul nemulţumirilor legate de Legea salarizării şi de subfinanţarea instituţiilor medicale şi a asistenţei sociale din România.

Sindicaliştii au plecat din Piaţa Victoriei şi au oprit simbolic în faţa mai multor spitale.
Leonard Bărăscu, președintele Federație SANITAS, spune că „ se strâng în continuare semnături la nivelul spitalelor, că ne gândim la o grevă, chiar dacă înseamnă numai o treime din personalul medical care să aducă un pic mai aproape de normalitate acest guvern care considerăm că n-a făcut nimic în privința salarizării.

Federaţia Sanitas protestează în Piața Victoriei. Care a fost mesajul transmis de Marius Budăi protestatarilor

Unul dintre punctele și obiectivele noastre în acești patru ani. Adică, dacă atunci o parte din colegi au primit toți banii până la legea care se termină anul acesta, alții nici măcar nu au fost completați. Şi sumele au fost de 70 de lei, de 80 de lei pentru o infirmieră care are 2.300 de lei și lucrează o tură de 12 cu 24”.

Marius Budăi: „Oamenii au dreptate”

În acest context, ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis un mesaj angajaților din sănătate în direct, la Antena 3 CNN.

„Oamenii au dreptate. După o perioadă în care, în anii 2020-2021, nu s-a continuat implementarea legii salarizării, dacă am fi fost acum cu legea salarizării aplicată la final, altfel ar fi stat situația.

Noi anul trecut am avut o tranșă de majorări în sistemul de educație și sănătate, am avut în acest an încă o majorare cu 10%. Mâine am programat o întâlnire cu dumnealor, pentru că ei știu și toți cei din sindicate știu că eu sunt extrem de deschis, la fel și Partidul Social Democrat”, a explicat Marius Budăi pentru sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel