Sari la conținut

Femeie cu uter dublu, însărcinată în ambele: este „foarte, foarte rar”. Medicii nu au încă un termen medical pentru cei doi bebeluși: „le vom spune gemeni”

Femeie insarcinata
Sursa foto: today.com
Femeie cu doua utere, insarcinata in ambele

O femeie din Alabama care s-a născut cu două utere este însărcinată în ambele. Kelsey Hatcher, care s-a născut și cu două coluri uterine, a aflat că este însărcinată în primăvară. 

Tot atunci, în timpul primei ecografii, femeia a aflat că poartă câte un copil în fiecare uter. Potrivit publicației locale WVTM 13, Kelsey și Caleb sunt deja părinți ai trei copii, cu vârste de 7, 4 și 2 ani, iar data venirii pe lume a celor doi copii, ambele fete, este în ziua de Crăciun, anul acesta.

Potrivit Clinicii Mayo, un uter dublu este o afecțiune rară care este „prezentă la naștere” la unele femei și apare atunci când cele două tuburi mici care de obicei cresc și se unesc pentru a forma uterul pe măsură ce fătul crește, în schimb „nu” se unesc complet” și „fiecare se dezvoltă într-un organ separat”.

Femeie cu uter dublu, însărcinată în ambele: este „foarte, foarte rar”

Deși uterul poate uneori să împartă un col uterin – deschiderea în vagin – „în alte cazuri, fiecare uter are propriul col uterin”.

Dr. Shweta Patel a declarat că situația de sarcină a lui Kelsey este „foarte, foarte rară”.

„Da. Ginecologii își pot face întreaga carieră fără să vadă așa ceva”, a adăugat Patel.

Dr. Richard Davis, care este specializat în sarcini cu risc ridicat, a vorbit cu WVTM 13, explicând că „poate trei la 1.000 de femei ar putea” avea un col uterin dublu sau uter dublu.

„Și atunci probabilitatea ca cineva să aibă câte un geamăn în fiecare uter este cu adevărat incredibilă”, a adăugat Davis.

Medicii nu au încă un termen medical pentru cei doi bebeluși: „le vom spune gemeni”

Potrivit medicilor, când va veni timpul să se nască bebelușii, Kelsey va trebui monitorizată îndeaproape, relatează People

„Va trebui să monitorizăm fiecare uter și să vedem care dintre ele se contractă și dacă aceste contracții sunt cam la fel sau dacă sunt diferite”, a mai spus dr. Davis.

Patel a explicat, de asemenea, pentru presa că, deoarece circumstanțele lui Kelsey sunt atât de rare, medicii nu au un termen medical oficial pentru a se referi la cei doi bebeluși.

„Cred că din punct de vedere medical, acesta este un lucru atât de rar, încât cred că nu avem o modalitate mai bună de a-l descrie în afară de a-i numi gemeni”, a spus ea.

Și deși Kelsey este încântată de noua sarcină, cei doi părinți sunt siguri că cei doi bebeluși vor fi sarcina lor finală.

„A treia sarcină va fi și ultima. Și deși suntem recunoscători pentru binecuvântări cu siguranță… acesta va fi cu siguranță cea din urmă”, a spus viitoarea mămică.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: