Sari la conținut

O doctoriţă şi o asistentă de la Maternitatea Drobeta Turnu Severin reținute pentru vătămarea fătului. Acuzațiile aduse cadrelor medicale

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

O doctoriţă şi o asistentă au fost reţinute astăzi, pentru 24 de ore, de poliţiştii de la IPJ Mehedinţi, fiind bănuite de săvârşirea infracţiunii de vătămare a fătului, în contextul în care, în februarie, bebeluşul unei familii din oraşul Strehaia a murit înainte de a se naşte în maternitatea din Drobeta-Turnu-Severin.

Cele două cadre medicale sunt suspectate că nu au intervenit la timp pentru a provoca naşterea fetiţei, fapt care a condus la decesul acesteia.

Doctorița era angajată a Spitalului Baia de Aramă și făcea gărzi la maternitatea Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

Tânăra mamă a ajuns la spital în ziua de 6 februarie, având contracții, dureri și sângerări.

Copilul s-a născut decedat

În noaptea de 6 spre 7 februarie, cadrele medicale ar fi pregătit-o pe mamă pentru naștere, dar au întors-o din fața sălii de operație, explicându-i că va naște dimineața, atunci când urma să intre de gardă și doctorița care o asistase în timpul sarcinii.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Numai că dimineața medicii au anunțat-o pe mamă că bebelușul nu mai respiră și ulterior acesta s-a născut decedat, transmite RRA.

Familia a depus plângere la Parchetul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin și Colegiul Medicilor, iar în urma rezultatelor necropsiei efectuate de medicii legiști s-a decis începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunii de vătămare a fătului.

Ieri, medicul și asistenta au fost reținute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi aduse la audieri la Parchetul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: