Sari la conținut

Femeie decedată de 23 de ani, amendată pentru că nu s-a vaccinat. Șoc psihologic pentru familie

campanie de vaccinare antigripala
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Un nou vaccin e testat pe oameni

O italiancă a decedat în urmă cu 23 de ani, iar acum a fost amendată de autorități cu  100 de euro pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID. Rudele femeii supun că s-a „redeschis o rană care nu se vindecase niciodată”.

Femeie decedată de 23 de ani, amendată pentru că nu s-a vaccinat. Șoc psihologic pentru familie

Femeia a murit în 1999, la vârsta de 28 de ani, într-un accident rutier, relatează Corriere della Sera.

Amenda pe numele femeii, Domenica Di Stefano, a ajuns la mama ei, profund marcată de acest gest.

A redeschis o rană care nu se vindecase niciodată

Cumnatul femeii spune că „sora soției mele a decedat în 1999 într-un accident, acum ar fi avut 51 de ani și din acest motiv a primit amenda pentru a treia doză de vaccin, în ciuda faptului că, din motive evidente, nu a făcut nici prima doză, nici pe cea de-a doua. A fost, de asemenea, un șoc psihologic, deoarece a redeschis o rană care nu se vindecase niciodată de la acea pierdere foarte gravă.

Cumnata mea a trăit în Napoli și a murit la 28 de ani, cu puțin timp înainte de a se căsători. Încercăm să ne dăm seama cum să răspundem la această amendă absurdă, notează Mediafax.

„Cu sistemele electronice de astăzi, care sunt complet interconectate, astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple”.

Familia va face un recurs, dovedind că femeia a murit.

Vaccinarea anti-COVID a fost obligatorie în Italia pentru accesul persoanelor de peste 50 de ani la locul de muncă. Din 1 aprilie, Guvernul a ridicat această obligativitate.

Amintim că virusul se poate răspândi din gura sau nasul unei persoane infectate sub formă de particule lichide mici, când aceasta tușește, strănută, vorbește, cântă sau respiră. Aceste particule variază de la picături respiratorii de dimensiuni mari la aerosoli de dimensiuni mai mici.

Vă puteți infecta inhalând virusul dacă vă aflați în apropierea unei persoane cu COVID-19 sau atingând suprafețele contaminate, apoi atingându-vă ochii, nasul sau gura. Virusul se răspândește mai ușor în spații închise și în medii aglomerate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.