luni, mai 23, 2022

Potrivit unei analize de amploare, publicată recent, trei sferturi din zonele producătoare de bumbac din lume vor fi expuse la stres termic periculos, a declarat Annamária Lehoczky, expert în domeniul schimbărilor

Schimbarile climatice, efect major asupra omenirii! Experții au făcut anunțul

Expertul a adăugat că, pe lângă temperaturile ridicate, un impact negativ vor avea asupra cultivătii bumbacului şi ploile abundente, inundațiile și incendiile care se vor produce din cauza încălzirii globale.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă în timpul menopauzei. Sfatur...

Aceste fenomene mmeteorologice ar putea afecta şi mijloacele de trai a sutelor de milioane de oameni, în condiţiile în care cultivarea și procesarea bumbacului asigură în prezent existenţa pentru aproximativ 350 de milioane de oameni.

Fermele mici nu mai au rezerve

Marea majoritate a producătorilor cultivă bumbac pe o suprafaţă de mai puţin de două hectare, iar problema este că fermele mici abia mai au rezerve.

În acelasi timp, efectele negative și randamentele de calitate inferioară vor avea un impact pe întregul lanț de aprovizionare. Aceasta mai spune ca poate exista un deficit tot mai mare de bumbac pe piaţă, iar preţul produselor textile poate crește vertiginos. In Europa vom simţi prin creşterea preţurilor la îmbrăcăminte, a explicat Annamária Lehoczky, care a amintit că Uniunea Europeană depinde foarte mult de importuri. Paralel cu aceasta cresc semnificativ importurile de articole de îmbrăcăminte. Expertul în domeniul schimbărilor climatice a mai menţionat că, potrivit unei definiţii relativ universale, bumbacul sustenabil este cultivat cu un impact minim asupra mediului.

Te-ar mai interesa: Beneficiile neștiute pe care le au MĂSLINELE. DE c...

Aceasta înseamnă o amprentă minimă de apă, dar care asigură un mijloc de trai echitabil pentru producători.

Acest tip de bumbac durabil reprezintă în prezent aproximativ o cincime din oferta totală a lumii, dar în acelaşi timp singura tendinţă pozitivă este acea că, sub presiunea consumatorilor, tot mai mulți producători importanţi de îmbrăcăminte trebuie să se angajeze că vor trece integral la utilizarea bumbacului durabil.

Te-ar mai interesa: Topul celor mai CURATE alimente. Lygia Alexandresc...

Annamária Lehoczky a mai precizat că mai este nevoie şi de schimbarea viziunii, deoarece prin achiziții conștiente și mai puține de îmbrăcăminte oricine își poate reduce nevoia de noi materii prime și, implicit, contribuie la diminuarea amprentei de mediu a industriei de îmbrăcăminte, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private