Sari la conținut

Fenomen extrem în România. Prognoza ANM a fost modificată!

meteo
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vremea pe luna iulie

Vreme neprevăzută marți, 25 iunie. ANM a schimbat prognoza meteo și se anunță că a doua zi a săptămânii va fi marcată de vreme extremă și de valori termice ridicate.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a schimbat prognoza meteorologică pentru marți, 25 iunie. Conform meteorologilor, se preconizează că va urma o zi cu valori termice foarte ridicate și condiții meteo extreme în unele zone.

Așadar, pe teritoriul întregii țări, maximele termice se vor situa între 26 și 35 de grade. În cursul zilei, conform ANM, va fi disconfort accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească limita critică de 80 de unități.

După-amiaza vremea se va răci ușor, astfel încât temperaturile minime se vor situa între 10 și 22 de grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în partea de est a Transilvaniei, iar cele mai ridicate în nordul litoralului și în Dealurile de Vest.

Sunt prognozate și fenomene meteorologice extreme. Potrivit meteorologilor, la munte, dar și în Banat, Crișana, Oltenia, vestul și sudul Transilvaniei vor fi precipitații, iar vântul va sufla destul de tare.

Val de caniculă peste România începând de marți, 25 iunie. Prognoza ANM modificată

„Valul de căldură va continua. În mare parte din țară vremea va fi călduroasă, iar în sud și în vest, local, caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între 26 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte, în Banat, Crișana, Oltenia, vestul și sudul Transilvaniei și doar izolat în rest. Aversele vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și vor mai fi posibile vijelii și grindină”, anunţă ANM.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel