Sari la conținut

Urgie în România. Cum va fi vremea toată săptămâna! Anunțul făcut de ANM

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
atenționare meteorilogică

Din cuprinsul articolului

Cupola de foc care cuprinde România pare să se risipească. Pe tot parcursul lunii iunie, temperaturile s-au situat în jurul valorii de 30 de grade și, timp de mai mult de șapte zile, valul de căldură a afectat numeroase zone. De fapt, începând de duminică, zonele din vestul și nord-vestul țării au înregistrat furtuni și vijelii care au mai răcorit puțin pământul, însă sudul țării este în continuare cod roșu din cauza caniculei.

Conform prognozei actualizate de către ANM, se vor înregistra temperaturi de peste 37 de grade atât luni, 24 iunie, cât și marți, 25 iunie, însă temperaturile ar urma să înceapă să coboare după această dată. S-ar putea să apară variații bruște ale vremii și să se producă furtuni din senin.

După această perioadă de căldură accentuată, începând cu săptămâna viitoare temperaturile vor coborî din nou, însă vor reveni furtunile, ploile abundente și grindina. Conform meteorologilor, această evoluție a vremii vine în urma trecerii de la o masă de aer cald la una mai rece din Europa Centrală.

Cea mai recentă prognoză ANM

Urgie în România. Cum va fi vremea toată săptămâna! Anunțul făcut de ANM. Totuși, Elena Mateescu, director ANM, atenționează că disconfortul va fi în continuare pronunțat. Deși vom avea parte de temperaturi ușor mai scăzute, instabilitatea termică ar putea declanșa adevărate urgii.

„Cu siguranță, este posibil și debutul săptămânii viitoare, mai ales ziua de luni și chiar și marți, să mai aducă valori de temperaturi de 37 de grade.

Începând de marți, miercuri mai scad valorile de temperaturi, dar 35 de grade pot crea în continuare disconfort termic deosebit de accentuat, pe fondul acestui val de căldură deosebit de persistent și intens”, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Așadar, cu toate că valul de căldură se domolește și aerul începe să fie puțin mai respirabil, informațiile sunt în continuare alarmante. Canicula extremă a provocat deja pagube culturilor și adaptarea la condițiile actuale este și mai complicată pentru persoanele sensibile la schimbările climatice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel