Sari la conținut

Fenomen EXTREM la începutul săptănânii. ANM a modificat prognoza

vreme extrema
Sursă foto: Pixibay

ANM a schimbat prognoza pentru luni, 20 mai. În cea mai mare parte a țării, vremea va fi în continuare instabilă, urmând ca un fenomen extrem să afecteze mai multe zone.

Starea vremii se menține haotică. După un weekend care a părut puțin mai călduros, valul de manifestări extreme a revenit. ANM a revizuit prognoza meteo pentru luni, 20 mai.

Conform meteorologilor, ne vom confrunta cu ploi torențiale, furtuni și vânt puternic. Sunt vizate zonele de munte, vestul țării și zonele montane. Nici alte regiuni nu vor scăpa de ploi.

Totodată, își face apariția și un fenomen extrem. Luni, 20 mai, va cădea grindină și în mai multe zone din țară.

În ce privește temperaturile, la nivel național maximele se vor situa între 18 și 28 de grade Celsius. În schimb, minimele nocturne pot scădea până la 6 grade în unele zone.

Fenomen EXTREM la începutul săptănânii. ANM a modificat prognoza

„Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, în jumătatea de vest a țării, la deal, la munte și doar pe suprafețe mici în celelalte regiuni.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însemnate cantitativ și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, ușor mai ridicate în dealurile Banatului”, arată prognoza meteo ANM modificată.

Și în București, luni, 20 mai, starea vremii va fi una destul de schimbătoare. Așadar, cu toate că temperaturile se vor menține ridicate, fenomenele extreme se vor abate cu toată forța asupra Capitalei.

Se așteaptă perioade de ploi abundente și furtuni. Vântul va sufla, de asemenea, de la slab până la moderat. În cursul zilei, termometrele nu vor atinge mai mult de 24 de grade Celsius.

Pe timpul nopții va fi și mai frig. Prognoza meteo modificată a ANM preconizează temperaturi cuprinse între 12 și 11 grade.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel