Sari la conținut

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

vremea din România
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
atenționare meteorilogică

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede ploi abundente, furtuni puternice și multe alte fenomene extreme în urmatoarele ore.

Anunț de ultimă oră de la ANM. Vremea se dă peste cap la sfârșitul săptămânii. De vineri, 17 mai, se anunță fenomene meteo extreme de toate felurile. În jumătatea de sud-vest a teritoriului se așteaptă ploi.

În aceleași zone sunt preconizate și ploi abundente și posibile inundații. Se așteaptă, de asemenea, căderi abundente de ninsori în munții de mare altitudine.

Vântul va sufla puternic și în sud-vestul României și în sudul Banatului. Și în zona montană o să avem parte de vânt ușor mai intens vineri, 17 mai.

În privința temperaturilor, maximele se vor situa între 22 și 15 grade Celsius. Pe timpul nopții, însă, o să avem temperaturi minime mai scăzute, între 12 și 4 grade. În zona montană se poate vorbi chiar de temperaturi sub zero grade.

vreme extrema
Sursă foto: Pixibay

METEO. Vreme instabilă, vineri, 17 mai. Prognoza ANM modificată

„Vremea va fi în general instabilă. Pe parcursul zilei, înnorări accentuate și averse vor fi mai ales în jumătatea de sud-vest a teritoriului, apoi vor cuprinde și celelalte regiuni; pe alocuri ploile vor avea caracter torențial și se vor semnala descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantități de apă însemnate. La munte, la peste 1900 m altitudine, vor fi și precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în sud-vest, în special în sudul Banatului, precum și în zona montană”, arată prognoza meteo ANM modificată.

Vremea va fi instabilă și în București în ziua de vineri, 17 mai. ANM anunță ploi și furtuni în Capitală. Totodată, vântul va sufla foarte tare.

În București, temperatura maximă va fi de cel mult 18 grade. Seara, în schimb, termometrele vor fi cuprinse între 10 și chiar 8 grade Celsius.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel