Sari la conținut

Fenomenul despre care Nikola Tesla a avertizat și care ne-ar putea îmbolnăvi pe toți

Rezonanța Schumann
sursa foto: evz

Pe rețelele de socializare, sute de internauți susțin că frecvența electromagnetică a Pământului s-a schimbat. Potrivit utilizatorilor, această schimbare ar fi provocat modificări ale comportamentului uman, fenomen asociat cu o predicție atribuită lui Nikola Tesla.

În 1895, inventatorul sârb a avertizat asupra prezenței unei frecvențe electrice naturale pe Pământ și a evocat posibilitatea ca aceasta să sufere modificări.

Existența rezonanței Schumann a fost confirmată în cele din urmă în 1952 de către fizicianul german Winfried Schumann. Acest fenomen constă într-un fel de „bătaie de inimă” electromagnetică care se produce pe planeta noastră.

Ce este rezonanța Schumann?

Rezonanța Schumann este un set de frecvențe extrem de joase (ELF) care se desfășoară între suprafața Pământului și ionosferă, stratul superior al atmosferei, încărcat electric.

În cea mai mare parte, acest fenomen natural își are originea în descărcările electrice, cum ar fi fulgerele și furtunile.

Rezonanța Schumann are vârfuri specifice, cel mai vizibil fiind în jurul valorii de 7,83 Hz.

Deși tinde să rămână relativ stabilă în timp, ea poate suferi variații zilnice și sezoniere. Activitatea solară și furtunile electrice influențează aceste fluctuații.

Între timp, cercetătorii continuă să exploreze posibilele efecte ale rezonanței Schumann asupra organismelor vii. Deși unele studii indică faptul că ar putea influența ritmurile noastre biologice, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma această teorie.

Cum se măsoară rezonanța Schumann?

Măsurarea acestui fenomen se face prin intermediul unei rețele globale de stații de monitorizare situate în diferite părți ale lumii.

Aceste stații sunt echipate cu instrumente specializate concepute pentru a detecta undele electromagnetice de joasă frecvență (ELF) care alcătuiesc această rezonanță.

Două tipuri de instrumente sunt utilizate cel mai frecvent:

 • Magnetometre. Acestea măsoară micile variații ale câmpului magnetic al Pământului cauzate de undele ELF.
 • Detectoare de câmp electric. Aceștia măsoară micile variații ale câmpului electric al Pământului cauzate de undele ELF.

Semnalele colectate de aceste dispozitive sunt digitizate și transmise către un centru specializat de prelucrare a datelor. Aceste informații sunt utilizate pentru:

 • Cercetați atmosfera Pământului.
 • Observați activitatea solară.
 • Identificați furtunile electrice.
 • Analizați efectele rezonanței Schumann asupra sănătății umane.

Modificări în frecvența rezonanței Schumann: Ce știm?

Rezonanța Schumann (SR) este un fenomen natural caracterizat de vibrația câmpului electromagnetic al Pământului. Această vibrație are loc în ionosferă, un strat încărcat electric al atmosferei.

Frecvența primordială a SR este de aproximativ 7,8 Hz și coincide cu frecvența undelor cerebrale alfa, care sunt legate de stările de relaxare și concentrare.

Timp de secole, această frecvență a rămas constantă. Cu toate acestea, din 2015, au fost observate variații inexplicabile.

Rezonanța Schumann
sursa foto: evz

Rezonanța Schumann poate cauza probleme de somn?

Unii experți evocă posibilitatea ca rezonanța Schumann să aibă efecte asupra sănătății umane.

Mai multe simptome au fost legate de acest fenomen natural, printre care:

 • Dureri articulare
 • dureri de cap
 • Dureri musculare
 • Dureri de stomac
 • Fotofobie
 • Oboseală și/sau oboseală
 • Modificări ale tensiunii arteriale
 • Tulburări ale somnului
 • Modificări ale percepției timpului
 • Sincronizarea emisferelor cerebrale

Este important de reținut că aceste posibile efecte nu au fost confirmate științific. Influența rezonanței Schumann asupra sănătății umane rămâne un subiect de cercetare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel