marți, octombrie 26, 2021

Diferenţa dintre fete şi băieţi, în privinţa notelor obţinute, se datorează faptului că fetele au o atitudine mai bună faţă de învăţat, sunt de părere cercetătorii de la Universităţile Georgia şi Columbia

,,Lucrurile care sunt luate în considerare de profesori, atunci când îşi notează studenţii sunt: atenţia la ore, dorinţa de a învăţa, organizarea, şi flexibilitatea, lucruri la care fetele se descurcă mai bine, explică Christopher Cornwell, profesor la College of Business.

Studiul a inclus 5 800 de studenţi începând de la grădiniţă până la clasa a 5 a. Oamenii de ştiinţă au analizat performanţele elevilor la citit, matematică şi ştiinţe. Deşi băieţii au avut un rezultat mai bun la testele date,  fetele au primit note mai mari în urma  evaluării făcute de cadrele didactice.

Cercetatorii

spun ca abilităţile non-cognitive pot explica de ce baietii primesc note mai mici  sau cat de bine fiecare se implică fiecare copil în clasă.
Cornwell a mai spus că diferența dintre notele obținute la școală poate reduce şansa băieţilor să intre la Colegiu.

Un alt argument al lui Cornewel referitor la modul cum sunt notaţi elevii, ar fi genul cadrului didactic, majoritatea celor care predau la şcoala elementară fiind femei.

Ultimele stiri