Sari la conținut

Fetița de 5 ani cu hepatita acută, noi informații după transplant. Care este starea de sănătate după intervenție?

Spitalizare copil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
fetita de 10 ani, in coma

Recent, o fetiță de numai 5 ani cu hepatita acută a suferit un transplant. Inițial, medicii credeau că suferă de boala hepatitei misterioase, o afecțiune care ar putea fi cauzată de un adenovirus.

După mai multe investigații, specialiștii au descoperit că fetița suferă, de fapt, de boala Wilson. Pentru a supraviețui, fetița a avut nevoie de un transplant de ficat.

Echipa de la Institutul Clinic Fundeni comunică faptul că fetița este intubată, dar stabilă și în proces de recuperare.

Fetița de 5 ani, stabilă după transplant

Pacienta este în Terapie Intensivă, cu stare generală în ameliorare, stabilă, sedată, încă intubată și ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii de pe aparatul de respirație.

Este hemodiafiltrată continuu și a primit postoperator două ședințe de plasmafereza terapeutică.

Ficatul este funcțional, analizele sunt în ameliorare. Evoluția lent favorabilă se datorează statusului de denutriție al pacientei, severității bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgență și unor infecții virale din antecedentele recente care au impact imunologic și hematologic.

Este cu un tratament medicamentos complex, care cuprinde medicație imunosupresoare, antibioprofilaxie și antibioterapie complexă, primește nutriție enterală și parenterală și sesiuni de kinetoterapie pasivă”, a transmis echipa medicală a Institutului Clinic Fundeni, potrivit DC Medical.

Transplantul a fost urgent

Criteriul major pentru care am decis transplantul rapid a fost partea de encefalopatie, deci afectarea creierului care, de obicei, este un criteriu de ireversibilitate în evoluția unor astfel de pacienți. Din punctul nostru de vedere, în acest moment, fetița este într-o stare stabilă cu ficatul implantat”, a declarat, duminică, Dana Tomescu, șef secția ATI Institutul Clinic Fundeni, citată de Antena 3.

Dr. Vlad Brașoveanu, șeful secției de Chirurgie a Spitalului Clinic Fundeni, a afirmat că speră ca această intervenție să fie un succes.

Intervenția chirurgicală a decurs în condiții bune, condiții tehnice bune. După cum știți s-a făcut un split, gramajul lobului stâng care a fost recoltat a fost de 300 de g, ceea ce ajunge perfect acestui copil care are 15 kg.

Urmează, în perioada următoare, să vedem dacă organismul fetiței acceptă acest ficat pentru că există și situația în care poate să fie o non-funcție primară sau o altă complicație. Să sperăm că nu va fi vorba despre așa ceva”, a spus și doctorul Vlad Brașoveanu, șef Secția Chirurgie Spitalul Clinic Fundeni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel