duminică, decembrie 4, 2022

Recent, o fetiță de numai 5 ani care suferă de hepatită severă a fost internată la Insitutul Clinic Fundeni. Medicii o suspectau de hepatita misterioasă, însă fetița suferă de o altă boală.

Fetița, se pare, suferă de boala Wilson, o tulburare genetică. Aceasta tulburare determină stocarea în exces a cuprului, afectând ficatul.

Fetița va primi transplantul de care are nevoie pentru a supraviețui de la un donator în vârstă de 17 ani.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

Fetița va primi transplantul

Potrivit unui comunicat oficial, fetița de 5 ani cu hepatită severă internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni în vederea efectuării transplantului hepatic.

În cursul zilei de azi fetița în vârstă de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni, unde va fi efectuat în perioada imediat următoare transplantul hepatic. Fetița este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienților cu insuficiență hepatică, având și alte comorbidități. În timpul transportului cu ambulanța a fost însoțită de un medic specialist ATI de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu mai c...

Între timp a fost stabilită și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism. Acumulările de cupru determină insuficiență hepatică și leziuni multiple la nivelul altor organe, iar transplantul reprezintă în acest caz opțiunea terapeutică. In acest moment este internata in sectia de terapie intensiva de la Institutul Clinic Fundeni.

Te-ar mai interesa: Își pun propriile interese pe primul loc: Cele tre...

În cursul zilei de mâine o echipă mixtă de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” și de la Centrul de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni va realiza transplantul, având  drept donator un tânăr cu vârsta de 17 ani.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private