Categories: Ştiri sănătate

Fetița de 5 ani cu transplant hepatic, în stare critică! Cât de bolnavă este Rebeca

Fetița de 5 ani cu transplant hepatic, în stare critică! Rebeca are are noi probleme de sănătate. Aceasta a fost operată de urgență de medici. Instituția medicală a anunțat că starea clinică a copilei a suferit agravare progresivă în ultimele trei zile.

Copila cu boala Wilson, în stare critică

Copila cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică, au precizat reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

În cursul zilei de luni, 16 mai, medicii au reintervenit chirurgical, identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment, starea micuței este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă.

Fetița de 5 ani cu transplant hepatic, în stare critică! Cât de bolnavă este Rebeca

Transplantul hepatic a fost realizat la Institutul Clinic Fundeni. Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti ai unității medicale și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Ficatul i-a aparținut unui tânăr de 17 ani. Micuța pacientă ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, ce necesita transplant de urgență.


Salvarea fetiței a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele, astfel că ficatul a fost împărțit în două.

Lobul stâng a ajuns la copila de 5 ani și cel drept a salvat viața unui adult. De asemenea, inima băiatului bate acum în pieptul unei fete de 16 ani din Giurgiu, care suferea de insuficiență cardiacă în stadiu avansat.

Fetița de 5 ani cu transplant hepatic, în stare critică! Cât de bolnavă este Rebeca

Părinții Rebecăi, copila care a fost supusă transplantului de ficat, au povestit cum a debutat boala Wilson și calvarul prin care au trecut în tot acest timp.

„Dintr-odată a prezentat dureri abdominale, urina mai închisă la culoare, a vomat o dată acasă. Când am ajuns la spital, în apropiere de orașul nostru, ni s-a spus că are hepatită A, a zis că o să treacă repede, se tratează, nu e nimic grav.

Majoritatea copiilor o fac la vârsta asta. Nu a răspuns la tratament, starea ei s-a mai agravat pe parcurs. De ieri (vineri – n.r.) am aflat că are boala Wilson, nu știam. A zis că e ceva genetic, nu știm dacă noi o avem, urmează să ne testăm.

Este foarte greu, este dureros, știind că copilul tău urmează să fie operat – și nu e o operație ușoară, este foarte grea, o recuperare foarte grea”, a declarat mama fetiței, pentru Digi24, înainte de intervenția chirurgicală de la Fundeni.

Minora a fost supusă unui transplant hepatic la Institutul Fundeni din București, echipa de medici fiind coordonată de directorul centrului de transplant hepatic, prof. dr. Irinel Popescu. Inițial, s-a crezut că Rebeca are hepatita misteriosă, afecțiune răspândită în mai multe țări. Medicul infecționist Adrian Marinescu a atras atenția că nu există informații științifice despre un virus misterios care să provoace afecțiuni hepatice grave, ci „discutăm de o afectare hepatică, care ar putea să aibă drept cauza o cauza infecțioasă, să fie vorba despre un adenovirus”, potrivit playtech.ro.

 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

6 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

6 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

6 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

7 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

7 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic