marți, iunie 28, 2022

Fetița de 5 ani cu transplant hepatic, în stare critică! Rebeca are are noi probleme de sănătate. Aceasta a fost operată de urgență de medici. Instituția medicală a anunțat că starea clinică a copilei a suferit agravare progresivă în ultimele trei zile.

Copila cu boala Wilson, în stare critică

Copila cu boala Wilson, care a fost supusă unui transplant de ficat, este în stare critică, au precizat reprezentanții Institutului Clinic Fundeni.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

În cursul zilei de luni, 16 mai, medicii au reintervenit chirurgical, identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment, starea micuței este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă.

Fetița de 5 ani cu transplant hepatic, în stare critică! Cât de bolnavă este Rebeca

Transplantul hepatic a fost realizat la Institutul Clinic Fundeni. Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti ai unității medicale și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Ficatul i-a aparținut unui tânăr de 17 ani. Micuța pacientă ajunsese într-o stare de insuficiență hepatică acută, ce necesita transplant de urgență.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...


Salvarea fetiței a venit de la adolescentul aflat în moarte cerebrală. Părinții lui au acceptat să-i doneze organele, astfel că ficatul a fost împărțit în două.

Lobul stâng a ajuns la copila de 5 ani și cel drept a salvat viața unui adult. De asemenea, inima băiatului bate acum în pieptul unei fete de 16 ani din Giurgiu, care suferea de insuficiență cardiacă în stadiu avansat.

Te-ar mai interesa: Atenție la acest tip de durere! Medic: „Trip...

Fetița de 5 ani cu transplant hepatic, în stare critică! Cât de bolnavă este Rebeca

Părinții Rebecăi, copila care a fost supusă transplantului de ficat, au povestit cum a debutat boala Wilson și calvarul prin care au trecut în tot acest timp.

„Dintr-odată a prezentat dureri abdominale, urina mai închisă la culoare, a vomat o dată acasă. Când am ajuns la spital, în apropiere de orașul nostru, ni s-a spus că are hepatită A, a zis că o să treacă repede, se tratează, nu e nimic grav.

Te-ar mai interesa: Sfinții Petru și Pavel 2022. Cea mai puternică rug...

Majoritatea copiilor o fac la vârsta asta. Nu a răspuns la tratament, starea ei s-a mai agravat pe parcurs. De ieri (vineri – n.r.) am aflat că are boala Wilson, nu știam. A zis că e ceva genetic, nu știm dacă noi o avem, urmează să ne testăm.

Este foarte greu, este dureros, știind că copilul tău urmează să fie operat – și nu e o operație ușoară, este foarte grea, o recuperare foarte grea”, a declarat mama fetiței, pentru Digi24, înainte de intervenția chirurgicală de la Fundeni.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala de care a suferit Michael Jacks...

Minora a fost supusă unui transplant hepatic la Institutul Fundeni din București, echipa de medici fiind coordonată de directorul centrului de transplant hepatic, prof. dr. Irinel Popescu. Inițial, s-a crezut că Rebeca are hepatita misteriosă, afecțiune răspândită în mai multe țări. Medicul infecționist Adrian Marinescu a atras atenția că nu există informații științifice despre un virus misterios care să provoace afecțiuni hepatice grave, ci „discutăm de o afectare hepatică, care ar putea să aibă drept cauza o cauza infecțioasă, să fie vorba despre un adenovirus”, potrivit playtech.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private