joi, decembrie 2, 2021

Vă răspunde Mihaela Leventer, medic dermatolog la Clinica „Christian Sante” din București

DIANA din București: Fetița mea are doar 10 ani și a început deja să aibă coșuri negre pe nas și pe obraji

Te-ar mai interesa: Remediu de excepție pentru inimă! Planta minune ca...

(aproape de păr). Sunt destul de inestetice și am încercat să le scot, însă e foarte chinutor pentru ea și se înrosește tare dacă o ating. Ce să-i fac pentru a scoate aceste puncte negre ținând cont că e așa de mică? Cu ce produse să o curăț sau mai bine să o las în pace?

 

Punctele negre prevestesc o pubertate precoce. Stoarcerea lor nu rezolva problema, ci produce inflamație și crește riscul apariției coșurilor roșii. Vă recomand să aplicați o mască cu argilă de doua ori pe săptămână care va curăța sebumul oxidat din pori. Puteți apela și la un produs exfoliant cosmetic.

Georgiana:

Te-ar mai interesa: Copiii care suferă de astm au prioritate la vaccin...

De câte ori mă vopsesc îmi rămân pe pielea capului adevărate răni care se vindecă greu. Încerc să folosesc produse de vopsit mai scumpe, însă, indiferent de cât de scumpe au fost tot am avut probleme. Care ar putea să fie cauza? Am o alergie la ceva din compoziția vopselei? Există un risc să fac cancer de la vopsea, în condițiile în care sunt așa de sensibilă?

Exista posibilitatea să aveți o alergie la vopseaua de păr. Vă sugerez să încercați un produs pe bază de henna sau doar un șampon nuanțator.

Te-ar mai interesa: Varianta Omicron a ajuns în România? Trei persoane...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri