Sari la conținut

Fiica lui Meme Stoica, despre lupta cu boala incurabilă: „Când pui întrebarea, , e destul de rău”

fiica lui meme stoica
Sursa foto: arhiha doctorulzilei.ro
fiica lui meme stoica, cancer de tiroida

Fiica lui Meme Stoica, Teodora, a reușit să învingă un tip de cancer. Chiar dacă a primit a doua șansă la viață, tânăra a trecut prin clipe greu de descris. La doar 24 de ani, Teodora a primit un diagnostic cumplit: cancer în stadiu avansat.

Este vorba despre cancerul tiroidian, o tumora maligna care se dezvoltă din țesuturile glandei tiroide, fiind o boală în care celulele cresc anormal și au potențialul de a se răspândi în alte zone ale corpului (metastaze).

glanda tiroida
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

În urmă cu trei ani, când ea avea 24 de ani, Teodora primea un diagnostic cumplit: cancer în stadiu avansat.

Cum a descoperit Teodora că are cancer de tiroidă

Fiica lui Meme Stoica a vorbit recent, la podcastul lui Cătălin Măruță, despre lupta pe care a dus-o cu cancerul. Din fericire, tratamentul intensiv cu citostatice de la Viena s-a dovedit eficient, iar a acum este vindecată sută la sută.

În podcastul lui Cătălin Măruță, tânăra, care a fost campioană la triatlon, dorește să ofere propriul exemplu și altor tineri care se confruntă cu acest diagnostic înfricoșător. Ea a povestit momentul în care a descoperit că suferă de cancer, potrivit EVZ.

Citeste si:

„Mi-a fost frică să vorbesc despre asta, pentru că nu îmi place să dau putere unei boli. Făceam masaj, cu maseurul de la Steaua, Cocolino, și mi-a spus: ai un nodul la gât, știai? Și am fost la puncție, mi-a luat lichid, am primit mailul și am sărbătorit, că era benign. Am zis, mamă, perfect, am rezolvat și problema asta. Dar el tot creștea. Mă operez, a trebuit să fie tiroidectomie totală (eliminarea unei părți sau a întregii glande tiroide), că era malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la os. Doctorul care a examinat proba, nu înțelegea, nu își explica.

Și când pui întrebarea, <mor?>, e destul de rău. Asta a fost problema cea mai mare, jur, când îi vezi pe cei din jur și te simți vinovat că tu ai atras așa ceva, uită-te la oamenii ăștia ce le faci.<Mor?>, a povestit Teodora Stoica în podcast-ul lui Măruță.

Mai jos puteți vedea integral povestea ”Memelușei”:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.