Sari la conținut

Florin Cîțu, despre cel mai ieftin mod de a merge la sală: „De cele mai multe ori vin pe jos la birou și îmi număr și pașii”

Florin Cîțu explică cel mai ieftin mod de a merge la sală: „De cele mai multe ori vin pe jos la birou și îmi număr și pașii”.

Premierul României a declarat că o mare parte din resursele Planului Național de Redresare și Reziliență sunt orientate spre dezvoltarea comunităților după conceptul de „smart city”. Acesta a declarat că modernizarea mobilității și a traiului urban nu doar că va reduce poluarea, ci va reduce și timpii de așteptare în trafic.

Declarațiile au fost făcute în cadrul workshop-ului online – „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”, miercuri, 14 iulie.

„Micromobilitatea este un concept nou şi vine în completarea digitalizării, a ceea ce deja administraţia centrală încearcă să facă. Dar cumva trebuie să le unim, pentru că, de obicei, decizia în ceea priveşte soluţiile pentru a rezolva aglomerarea urbană vine de la autorităţile locale şi, cumva, trebuie să le unim”, a explicat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „De cele mai multe ori vin pe jos la birou și îmi număr și pașii”

Premierul a dezvăluit că îşi doreşte ca în curând să fie o aplicaţie care să fie utilizată pentru toate mijloacele de transport în comun. El a mai spus că multe ori vine la muncă pe jos şi îşi numără paşii.

„De cele mai multe ori vin pe jos. Îmi număr și pașii. Deci este cel mai ieftin mod de a merge la sală. Mergeam și înainte pe jos foarte mult sau cu metroul. În București era mult mai simplu să folosești mijloacele alternative de transport. De aceea Vinerea Verde pentru mine a venit ca o mănușă. Eu pot să spun că e Săptămâna Verde de foarte multe ori.

(…) E adevărat, de foarte multe ori trebuie să avem, să ne îmbrăcăm formal, dar sunt foarte multe zile în care nu avem ședință de guvern și atunci e mult mai simplu să fim îmbrăcați mai lejer. Când trăiam în Noua Zeelandă alergam la locul de muncă – acolo erau dușuri, erau de toate – și ne puteam schimba.

E un mod de viață pe care l-am văzut în foarte multe dintre capitalele din Vest sau din țările dezvoltate – oameni care vin la muncă ori pe bicicletă, ori alergând – acolo sunt facilități pentru a face un duș, a te schimba și a începe ziua. Lucrurile se pot face și așa”, a declarat Cîțu.

„Sper să fie o aplicaţie în curând pe care poţi să o foloseşti pentru toate mijloacele de transport în comun”

În cadrul workshop-ului „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor”, Florin Cîțu a explicat că intenționează crearea unui singur abonament pentru toate mijloacele de transport în comun.

„Atunci când cumperi un singur abonament, şi sper să fie o aplicaţie în curând pe care poţi să o foloseşti pentru toate mijloacele de transport în comun, deja lucrurile devin mai simple. Face sens când vorbim de instituţii ale statului, transportul public în comun, să avem diferite tipuri de abonamente.

Din punctul meu de vedere, toate trebuie să fie pe o aplicaţie simplă pe care o foloseşti, deja suntem în secolul XXI, nu cred că există cineva în oraşe care să nu aibă un telefon”, a mai transmis Florin Cîţu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel