luni, august 15, 2022

Mersul pe jos reprezintă o metodă facilă și la îndemâna oricui de a face sport, accesibilă atât persoanelor cu o condiţie fizică bună, cât şi celor care suferă de afecţiuni care nu le permit să facă sport într-un mediu dedicat.

Interesant  este faptul că mersul pe jos, așa cum bine știm cu toții, nu implică niciun cost, are un risc minim de accidentare şi poate fi extrem de agreabil, atunci când este practicat alături de alte persoane.

Te-ar mai interesa: De ce e indicat să consumi sare iodată. Efectele a...

Beneficiile mersului pe jos asupra sănătăţii sunt cunoscute: reduce riscul de cancer sau de demenţă, ajută sistemul cardiovascular, ajută la asimilarea vitaminei D prin expunerea la razele solare, îmbunătăţeşte tonusul muscular şi starea de spirit. Și în cazul bolilor neurologice mersul pe jos ajută.

Plimbările în ritm susţinut, efectuate de trei ori pe săptămână, cresc dimensiunea hippocampusului, centrul cerebral al memoriei, una dintre primele regiuni ale creierului afectate de maladia Alzheimer, au descoperit cercetătorii americani.

Cercetătorii au cerut unui grup de 120 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 55 şi 80 de ani, să efectueze plimbări în pas sprinten, cu durata a 40 de minute, de trei ori pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Un român de 46 de ani va fi eutanasiat în Spania...

În mod normal, creierul se micşorează odată cu vârsta. Cu toate acestea, în urma scanării creierului participanţilor la experiment, după un an de plimbări susţinute, s-a constatat că regiunile-cheie la nivel cerebral, inclusiv hippocampusul, şi-au mărit dimensiunea cu 2%, au afirmat cercetătorii.

Pe 6 octombrie 2018, începând cu ora 9:00, debutează  Ziua Internațională a Mersului pe Jos, în Parcul Circului din București. Evenimentul „Te provocăm la mers sportiv” este deschis tuturor, indiferent de vârstă sau condiție fizică, iar intrarea este gratuită. Participanții vor face trei ture de parc în pași de mers sportiv.

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private