miercuri, noiembrie 30, 2022

Cancerul de PROSTATA este cel mai frecvent cancer la barbati. În fiecare an, mii de oameni își schimbă viața pentru totdeauna. Prin urmare, este important să cunoașteți simptomele și când să căutați ajutor și îndrumări.

Cancerul de prostată este una dintre cele mai dificile boli din complexul de cancer de diagnosticat precoce. Acest lucru se datorează faptului că nu prezintă simptome în stadiile incipiente. Numai odată ce boala s-a dezvoltat sau, mai rău, a metastazat, apar simptomele. Dacă apar, este necesară o acțiune rapidă și eficientă, astfel încât să poată fi eliminate cât mai curând posibil.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

Cancerul de prostata apare la nivelul prostatei, o mica glanda, de dimensiunea unei nuci, situata sub vezica urinara si anterior de rect. Strabatuta de uretra masculina, produce lichidul seminal care hraneste si transporta sperma. Prostata sprijina, deci, activitatea de reproducere masculina.

Cancerul de prostata este cea mai frecventa afectiune maligna in randul barbatilor si este a doua cauza de deces prin cancer la barbati, dupa cancerul de plamani. De obicei, afectiunea se dezvolta foarte lent si afecteaza in special barbatii mai in varsta.

Unul dintre simptomele cancerului de prostată este fluxul slab de urină, spune organizația de caritate Prostate Cancer UK.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Alte simptome includ:

• Dificultate la începerea urinării sau golirea vezicii urinare
• Senzația că vezica urinară nu s-a golit corespunzător
• Scurgerea cu urină după ce ați terminat de urinat
• Necesitatea de a urina mai des decât de obicei
• O nevoie bruscă de a urina
• Scurgeri de urină înainte de a ajunge la vasul de toaletă.

Dacă cancerul de prostată s-a răspândit în alte părți ale corpului, poate provoca dureri de spate, șold sau pelvis, disfuncție erectilă, sânge în urină sau sperma și scădere în greutate inexplicabilă.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Cu privire la simptomele ulterioare ale cancerului de prostată, organizația de sănătate spune: „Aceste simptome pot fi toate cauzate de alte probleme de sănătate.

Dar este totuși o idee bună să-i spuneți medicului dumneavoastră de familie despre orice simptome, astfel încât să poată afla ce le provoacă și să se asigure că primiți tratamentul potrivit, dacă aveți nevoie.”

 

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private