Sari la conținut

Repausul alimentar, una din cheile tinereții prelungite. De ce e atât de benefică foamea

Amână îmbătrânirea! Poți avea o viață lungă și sănătoasă făcând cea mai simplă schimbare de alimentație: esențială este setarea mentală

Viață lungă și sănătoasă, dezideratul oricărui om. Și da, acest lucru este mai posibil decât am crede. Este nevoie doar de o schimbare în alimentație.

Și nu, nu este floare la ureche, însă setarea mentală ne poate ajuta considerabil. Foamea este cheia unei sănătăți de fier și a unui aspect întinerit.

Invitat în studioul Antena3, la emisiunea Voi cu Voicu, marele nutriționist Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre un lucru banal, dar care poate face minuni pentru sănătatea noastră.

În esență, postul este atribuit credincioșilor, în zilele de miercuri și vineri, zile rezervate cumpătării. Ei bine, dr. Menci promovează postul laic, obicei despre care spune că este esențial dacă dorim să ne ocolească bolile.

Domnia sa reiterează o afirmație. Omul rezistă la foame, nu la îmbuibare, lucru care într-adevăr trebuie să ne pună pe gânduri.

Este indicat să mâncăm ghidați de senzația naturală de foame, nu că e vreun moment al zilei și foarte important, să nu mâncăm compulsiv, lucru extrem de grav și foarte întâlnit în societatea prezentă.

Sfatul nutriționistului este următorul: încetați să mâncați seara. Dacă doriți anumite alimente, consumați-le dimineața, un stomac plin noaptea este o cale sigură spre îngrășare și boală, completează profesorul.

Ca recomandare fermă, dr. Menci nu aprobă mai mult de două mese pe zi, exemplu pe care însăși domnia sa îl urmează.

Așadar, două lucruri la îndemâna oricui. Post laic, două mese pe zi și multă cumpătare în rest. Este mult mai benefic pentru noi să suportăm înfometarea, decât îmbuibarea.

Mai mult, cercetătorii Institutului de Tehnologie din Massachusetts sunt de părere că celulele pot fi întinerite, dacă sunt înfometate.

Davin Sabatini și colegii săi au condus un experiment, prin care au ținut nemâncați, timp de 24 de ore, șoareci, după care au luat probe celulare, pentru a le evalua. Ei au demonstrat că foamea a dus la dublarea capacității de înmulțire a celulelor stem.

Tot cercetătorii au descoperit că în celulele înfometate se modifică și metabolismul, întrucât ele nu mai folosesc ca sursă de energie carbohidrații, ci grăsimile.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că foamea reînnoiește imunitatea și că moderația la mâncare ne îmbunătățește dispoziția. Toate vor avea un efect și mai sporit dacă le asociem și cu mișcare fizică.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: