Sari la conținut

Foarte mulți români suferă de acest deficit. Medic: O să ajungem și noi ca nordicii și o să luăm zilnic acest supliment

tratamentul pentru Covid

80% din populația investigată suferă de acest deficit. Dr. Valentina Boantă spune că potrivit statisticii pe care a realizat-o în ultima vreme mulți români suferă de acest deficit.

”Cu vitamina D este o întreagă ‘aventură’. Eu o recomand zilnic și cam acesta este trendul la nivelul societăților internaționale de pediatrie și de medicina muncii”, a explicat în exclusivitate dr. Valentina Boantă, specialist Medicină de familie Sanador.

”Statistica” pe care a realizat-o în ultima vreme, în privința vitaminei D – după seturi de analize în acest sens, a scos la iveală cifre alarmante, potrivit Dcnews.

”Din clinică și din experiență, constat deficite grave și insuficiențe la aproximativ 80% din populația investigată. Este un procent foarte mare. Iar perioada pandemiei, ultimii doi ani, este o cauză a acestui deficit.

Vitamina D se sintetizează în prezența ultravioletelor, deci strict legat de expunerea la soare, dar o luăm și pe exogen, din alimente. Și probabil, nici nu s-au mai consumat alimentele bogate în vitamina D, și atunci, o să ajungem și noi ca nordicii și o să luăm zilnic supliment de vitamina D.

O recomand zilnic și cam acesta este trendul la nivelul societăților internaționale de pediatrie și de medicină de familie. Din păcate nu ne mai expunem la soare și suntem majoritatea cu deficit. Acesta este implicat în partea de imunitate, de metabolism, de dezvoltare armonioasă”, a mai spus medicul Valentina Boantă.

Această vitamină trebuie luată toată viața

La rândul său, Monica Pop a dezvaluit secretul pe care îl știe de la un medic în vârstă pentru o imunitate de fier.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea.

Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Cresterea imunitatii. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență.

Această vitamină trebuie luată toată viața. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel