Sari la conținut

Senzație permanantă de frig. De ce apare și ce poate ascunde

alimentatia pe timpul iernii
Sursă foto: Pexels

Senzație permanantă de frig. În mod normal, corpul se răcește din cauza temperaturilor scăzute și o senzație de frison apare în toate părțile corpului.

Cu toate acestea, multe persoane tind să simtă o senzație constantă de frig și să nu simtă o temperatură adecvată a corpului, ceea ce poate fi îngrijorător deoarece poate duce la diferite probleme de sănătate.

Alyssa Tucci, medic nutriționist și director al companiei Compass Nutrition, a explicat pentru Infobae, că una dintre cauzele care provoacă senzația constantă de frig fără influența unui factor extern precum vremea este lipsa fierului din organism, adică, lipsa vitaminei B12.

Expertul subliniază că lipsa acestei vitamine în organism poate provoca o senzație de scădere a temperaturii, amorțeală în unele părți ale corpului și o oarecare slăbiciune a mușchilor.

Experții sfătuiesc consumul regulat de carne, deoarece acestea au un nivel ridicat de vitamina B12, așa că vegetarienilor li se recomandă să mizeze pe un plan nutrițional care să conțină ouă, iaurt și brânză.

Imagine de Pexels de la Pixabay

Totuși, aceasta nu este singura cauză care generează acest disconfort corporal, Tucci a făcut o listă cu patru motive suplimentare pentru care cineva poate simți la nesfârșit frig:

  • Dormi bine: A avea ore adecvate de somn este un factor fundamental pentru ca organismul să funcționeze normal. In acest fel, oboseala cronica poate determina scaderea functionarii metabolismului si asta determina modificarea temperaturii corpului in timpul noptii, facand un efort mai mare pentru a o mentine.
  • Neconsumarea suficientă a grăsimilor: Trebuie remarcat faptul că respectarea unei diete stricte fără grăsimi poate fi un plan eficient pentru pierderea în greutate; cu toate acestea, dacă nu este făcut cu moderație, acest lucru poate afecta foarte mult temperatura corpului. Din acest motiv, expertul recomandă consumul de grăsimi pe vreme rece.
  • Circulație slabă a sângelui: atunci când simți în mod constant frig atât la brațe, cât și la picioare, poate fi o problemă circulatorie. În acest fel, este important să mergi la medic pentru a diagnostica un tratament medical care poate varia de la activitate fizică până la consumul unor medicamente. Pe langa acestea, specialistul in sanatate recomanda sa incercati cateva sedinte de acupunctura pe extremitati.
  • A fi deshidratat: dacă corpul tău nu are suficientă apă, este posibil ca sângele să nu circule corespunzător. În plus, „apa reușește să mențină căldura corpului, așa că lipsa acesteia face ca organismul să fie nevoit să caute factori de reglare în alte părți. Se recomandă să beți cel puțin doi litri de apă pe zi, chiar și atunci când temperaturile sunt foarte scăzute.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel