miercuri, septembrie 28, 2022

Sănătatea unghiilor îți poate oferi informații prețioase despre anumite probleme de sănătate. Aruncă o privire rapidă asupra unghiilor și vezi ce pot ascunde!

„Pentru populația generală, sănătatea unghiilor este cel mai adesea un indicator al aportului alimentar deficitar sau al digestiei precare”, explică dr. Sara Norris. „ Unghiile fragile, slabe și exfolierea sunt cele mai frecvente preocupări pe care le văd în practica mea și aceste simptome sunt mai des rezultatul unei diete sărace decât a bolilor sistemice.”

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea: beți această licoare primul lucru dim...

Adevăratele anomalii ale unghiilor implică în general doar una sau două unghii și nu au legătură cu problemele majore de sănătate.

Unghiile fragile

Ce se intampla cu unghiile tale?

Unele unghii grosiere, care se pot despica ușor, sunt una dintre cele mai frecvent raportate probleme ale unghiilor. De asemenea, sunt întâlnite mai des la femei. Numite oficial onichoschizia, unghiile fragile sunt de obicei cauzate de umezirea și uscarea repetată a unghiilor, așa că ar trebui să folosiți mănuși atunci când vă udați mâinile, cum ar fi atunci când spălați vasele.

Unghiile moi sau subțiri

Ce se intampla cu unghiile tale?

Aceste unghii se rup ușor sau se îndoaie înainte de a se rupe. Unghiile moi ar putea fi cauzate de supraexpunerea la umiditate sau substanțe chimice ca detergentul, lichidele de curățare, tratamentele pentru unghii și îndepărtarea lacurilor de unghii.

Te-ar mai interesa: Băutura din plante cu 5 ingrediente pe care o poți...

Unghii exfoliate

Ce se intampla cu unghiile tale?

Acest lucru este probabil cauzat de traume externe ale unghiei în sine – prin utilizarea unghiei ca instrument, prin apăsarea prea puternică a unghiei sau prin îndepărtarea lacului de unghii acrilice. Unghiile se pot decoaji de asemenea, dacă vă înmuiați mâinile prea mult timp în apă.

Poti afla dacă este o cauză internă sau externă: unghiile tale sunt  adesea exfoliate? Dacă da, ar putea fi o cauză internă, cum ar fi deficiența de fier; dacă nu, este probabil extern.

Te-ar mai interesa: Cum îndepărtezi petele de apă dură de pe geamuri. ...

Valurile pe unghii

Ce se intampla cu unghiile tale?

Ați observat vreodată creste care arată ca niște valuri orizontale sau verticale pe unghiile tale? Coamele verticale apar în general mai târziu în viață și se formează de la vârful unghiei până la cuticule. Atâta timp cât nu sunt însoțite de alte simptome, cum ar fi schimbări de culoare, sunt considerate benigne. Pe de altă parte, crestele orizontale, numite și liniile lui Beau, sunt un semn al unui simptom mai grav.

Te-ar mai interesa: Oamenii de știință au descoperit ce provoacă Alzhe...

Coamele verticale ar putea fi indicatoare pentru anemia cu deficit de fier, în timp ce liniile orizontale ar putea indica o afecțiune de bază, cum ar fi o boală renală , care poate de fapt opri creșterea unghiilor până la tratarea problemei.

Ce indica culoarea unghiilor:

” Unghiile sanatoase sunt de culoare roz, datorita alimentarii bogate cu sange „, spune nutritionistul Patrick Holford. „Orice modificari de culoare sunt un indicator important de deficiente, lipsa de nutrienti sau mai evident, vreun accident.”

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Unghiile albe: Indica lipsa de fier sau o slabă circulație a sângelui.

Unghiile rosu inchis: Pot rezulta din continutul ridicat de acizi grasi si a colesterolului, din cauza excesului de produse lactate, zahar si sare. Acest lucru poate duce la o activitate scazuta a ficatului si la artere blocate.

Unghiile rosu-purpuriu: Indica un sistem digestiv deranjat cauzat de consumul prea mare de zahar, medicamente farmaceutice anumite fructe si sucuri.

Unghii cu pete albe: Arata un continut ridicat de zahar din alcool, fructe si ciocolata. De asemenea, indica lipsa de zinc, care este necesara pentru defalcarea de minerale in procesul de digestie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private