duminică, ianuarie 29, 2023

Pacienții cu scleroză multiplă primar progresivă (PPMS) în stadiu incipient au un prim medicament cu beneficii majore, iar cei cu scleroză multiplă recurentă (RMS), o nouă opțiune de tratamen. A fost aprobat în Uniunea Europeană un nou medicament pentru aceste forme de boală. Ocrevus are administrarea intravenoasă la fiecare 6 luni, fără nevoia pentru diferite testări între administrari.

Te-ar mai interesa: Cum să controlezi colesterolul: 5 lucruri simple c...

 Roche a anunţat că prin decizia Comisiei Europene, s- a acordat autorizaţia de punere în piată pentru un nou medicament destinat tratamentului pacienţilor adulti cu  forme recurente de scleroză multiplă, cu boală activă definită prin caracteristici clinice sau imagistice, şi pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu scleroză multiplă primar progresivă (SMPP), incipientă, în ceea ce priveşte durata bolii şi nivelul de dizabilitate şi cu caracteristici imagistice ale activităţii inflamatorii.

Scleroza multiplă (MS) afectează circa 700.000 de persoane în Europa, dintre care aproximativ 96.000 suferă de forma primar progesivă de scleroză multiplă, una dintre formele care provoacă invalidități majore[1],[2]. Majoritatea persoanelor diagnosticate cu MS suferă de forma recurentă (RMS) sau primar progresivă (PPMS) la momentul diagnosticării.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

” Aprobarea primită din partea Comisiei Europene pentru acest medicament este o veste foarte bună. Acest medicament are potențialul de a fi un punct de cotitură în abordarea şi tratamentul sclerozei multiple,” a afirmat Gavin Giovannoni, Profesor de Neurologie la Barts și London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University din Londra. ”Până la acest medicament, persoanele care sufereau de scleroză multiplă primar-progresivă (PPMS), care adesea erau nevoiți să se deplaseze cu ajutorul unui baston sau scaun cu rotile, să renunțe la locul de muncă și să necesite îngrijire specială, nu dispuneau de tratamente aprobate care să încetinească progresia bolii. Persoanele cu formă recurent-remisivă de scleroză multiplă (RMS) adeseori erau nevoiți să aleagă între siguranță și eficacitate crescută a tratamentului. Acest medicament se administrează o dată la şase luni, fără a fi nevoie de monitorizare constantă, ceea ce, sperăm noi, va ajuta oamenii să îşi trăiască viaţa fără a se gândi zilnic la tratament.”

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private