luni, octombrie 3, 2022

Statul în picioare pare să fie cheia unei vieți îndelungate deoarece poate preveni îmbătrânirea ADN-ului, potrivit specialiștilor.

O echipă de cercetători suedezi au descoperit că e mai important decât exercițiile, este să stai cât mai puțin timp jos, ca să rămâi cât mai mult tânăr.

Potrivit studiului publicat în Jurnalul Medical Britanic, timpul petrecut stând jos are legătură cu lungimea telomerilor, regiuni de ADN repetitiv situate la capătul fiecărui cromozom.

Te-ar mai interesa: Obiecte găsite care aduc bogăție! Atrag noroc și p...

Telomerii sunt consideraţi cheia opririi procesului de îmbătrânire.

Profesorul Mai-Lis  Hellenius, de la Karolinska University Hospital, Stockholm spun chiar că statul în picioare este mai important decât exervițiile fizice.
Mulți oameni fac exerciții, însă petrec prea mult timp stând jos. Cred că reducerea timpului în care stăm jos are o mai mare importanță decât practicarea exercițiilor fizice”, a adăugat profesorul.

Cercetătorii au măsurat lungimea telomerilor în cazul a 49 de adulți supraponderali și sedentari. Jumătate au fost incluși într-un program de exerciții fizice care a durat șase luni. Nivelul de activitate fizică a fost crescut și cu ajutorul unui pedometru s-a măsurat numărul de pași zilnici. Timpulîn care făceau exerciții era egal cu cel în care stăteau jos. Studiul a scos la iveală că deși persoanele care făceau exerciții erau mai sănătoase, cel mai important factor care influențează lungimea telomerilor este timpul în care stăteau jos.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

Potrivit cercetătorilor, cu cât o persoană stă mai mult în picioare, cu atât mai lungi are telormerii și mai multe șanse să trăiască mai mult.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private