marți, iunie 6, 2023

Boris Nemțov, fost vicepremier rus și un un mare opozant al lui Vladimir Putin, a fost asasinat în 2015, chiar la 27 februarie. Fostul vicepremier rus a avertizat, înainte să moară, despre situația gravă din Ucraina.

Într-un ultim interviu acordat cu doar câteva ore înainte să fie asasinat, fostul vicepremier rus a vorbit despre ororile pe care le-ar putea întâmpina Ucraina. din cauza Euromaidanului. De asemenea, Nemțov i-a făcut și un portret psihologic lui Putin. ”Putin înseamnă criză, Putin înseamnă război”, afirma Nemțov, conform publicației Newsweek.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

”Războiul se întâmplă, soldații ruși sunt acolo, dar Kremlinul neagă

Boris Nemțov avertisase după protestele pro-europene din Ucraina din 2013 (numite și EuroMaidan) că relația dintre Kiev și Moscova va fi tot mai tensionată. Totodată, opozantul președintelui rus afirmase încă din 2011 că ”Ucraina nu vrea să devină parte a Rusiei”. El a criticat din plin intervenția armatei rusești și anexarea Crimeei.

Ucraina nu vrea să devină parte a Rusiei lui Putin. Pentru ei suveranitatea și independența sunt valori neclintite. Ucrainenii cred că Moscova atârnă peste ei încă din secolul al XVII-lea, dar Kievul este liber acum”, spunea Nemțov, în 2011, cu patru ani înainte să fie asasinat, potrivit Vox.com.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

”Războiul se întâmplă, soldații ruși sunt acolo, dar Kremlinul neagă și pretinde [Guvernul] că nu are nimic de-a face cu aceste tancuri și regimente din Donetsk. Același lucru este valabil și pentru fascism – există în Rusia, dar autoritățile spun că luptăm împotriva fascismului în Ucraina. Dacă nu oprim această nebunie, consecințele pentru noi toți vor fi devastatoare”, a declarat Nemțov în ultimul său interviu.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Singurul care îl poate opri pe Putin

”Putin este foarte periculos. Este mai periculos decât au fost sovieticii. În Uniunea Sovietică, deciziile privind războiul, deciziile de a ucide oameni, nu erau luate doar de Brejnev sau nici de Andropov, dar așa funcționează acum.(…)

Deși, Rusia este foarte mare ca dimensiuni dar potențialul militar și economic este foarte mic. Așa că, el poate juca teatru, poate blufa, poate amenința pe foarte mulți, dar n-o să reușească ce își propune.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

El îi urăște pe ucrainieni pentru că au ales Europa, de aceea le dorește un rău total. Dar acest om gândește tactic, nu strategic. Scopul lui principal e să dețină puterea și va acționa în așa fel încât să aibă puterea pentru toată viața. El nu îi apără pe ruși, el vrea să își apere poziția, să nu fie înlăturat de la putere,” spune Nemțov într-un interviu cu un jurnalist ucrainian.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Întrebat cine îl poate înlătura de la putere pe Putin, fostul vicepremier a avut un răspuns surprinzător.

”Cred că Putin o să devină și mai crud, și mai imoral. Cu cât îmbătrînesc, oamenilor li se accestuează trăsăturile negative. Și este clar că acest proces de degradare e accelerat de excesul de putere. Cine îl poate opri, cu adevărat pe Putin: Nici sancțiunile, nici Ucraina. Îl poate opri doar poporul său. Când rușii vor realiza că îi conduce acest specimen, un rusofob care bagă singur Rusia în izolare, care bagă țara în criză, în conflict cu toți vecinii, când poporul rus o să conștientizeze până la capăt, atunci Putin o să dispară!

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private