Sari la conținut

Scurgeri de informații de la serviciile secrete: Medicamentele pentru cancer luate de Putin i-au alterat capacitatea de luare a deciziilor

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un înalt oficial din serviciile de informații militare daneze a acordat un interviu în cadrul căruia susține că medicamentația luată de Vladimir Putin pentru cancerul tiroidian, l-au afectat în luarea deciziilor în războiul din Ucraina.

Declarația a fost dată ziarului danez Berlingske de șeful echipei de analiză a Rusiei al agenției naționale de informații a armatei Danemarcei, Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Din motive de securitate, publicația redă doar prenumele ofițerului, Joakim. Acesta a spus ziarului că Putin lua hormoni pentru a trata cancerul tiroidian în februarie 2022 și că probabil i-au afectat capacitatea mintală.

El a spus că „iluziile de grandoare” sunt un efect secundar cunoscut al tipului de tratament hormonal pe care crede că îl urma Putin la acea vreme.

„Nu este ceva ce pot spune cu certitudine, dar cred că i-a afectat deciziile când a lansat războiul în Ucraina”, a spus el ziarului, potrivit Adevărul.

El nu a intrat în detalii despre tratamentul hormonal specific, dar a adăugat că acesta ar fi contribuit și la „fața în formă de lună” pe care Putin o avea la începutul anului.

El nu a oferit detalii despre modul în care agenția sa a ajuns să creadă această teorie.

De la începutul invaziei, au existat speculații că Putin este bolnav, pe baza reportajelor din presa rusă, a interviurilor cu foști oficiali occidentali și a afirmațiilor oficialilor din Ucraina.

Putin se confruntă cu un cancer de mai mult timp

Potrivit rapoartelor E, Putin a suferit anterior de o formă de cancer și era tratat pentru când a pornit războiul, „ceea ce ar fi putut influența decizia sa”.

Serviciile secrete daneze nu se așteaptă ca Putin să moară din cauza bolii de care suferă. Dar, în timp, aceasta ar putea duce la posibilitatea ca elita rusă să dorească o persoană mai puternică la conducere.

„Avem impresia fermă că o parte a elitei vede că se îndreaptă pe o cale greșită”, a adăugat ofițerul danez de informații.

Șeful Serviciului de informații militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a declarat că Vladimir Putin este grav bolnav de cancer și că în Rusia ar putea avea loc o lovitură de stat.

Budanov a declarat ulterior că Putin ar mai putea trăi câțiva ani, în ciuda bolii grave.

Fostul spion britanic Christopher Steele a relatat, de asemenea, despre boala lui Putin. Și canalul rusesc Telegram-General SVR a insistat că președintele rus suferă de cancer și a relatat despre căzăturile sale ce au generat complicații.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel