Categories: Ştiri sănătate

Fostul Ministru al Sănătății, Mircea Beuran: „nu puteam să mişc nici degetele de la mâini şi picioare”. Ce s-a întâmplat după 17 zile internat la ATI cu covid?

Mircea Beuran are 67 de ani şi este fostul şef al Secţiei Chirurgie III de la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi fost ministru al sănătăţii în perioada 2003-2004.

Totul a început în luna septembrie, când s-a confruntat cu o stare de oboseală care nu se justifica la ritmul zilei respective şi, în general. „Am dormit, în cursul nopţii m-am trezit pentru că făceam febră şi începusem să tuşesc. N-a durat mult, vreo două ore, am transpirat, am adormit la loc, dimineaţa m-am trezit ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Aceeaşi stare bună. Am considerat ca un bun început, poate că răcesc. Asta a fost joi spre vineri”, a povestit Mircea Beuran la Medika TV.

Apoi a continuat: „Vineri, tot noaptea, iar febră, iar tuse şi o oboseală de nedescris. Nu puteam să mă dau jos din pat. Îmi dau seama că pregătesc COVID-ul. Nu aveam standardul despre care se ştia. O tuse seacă, fără expectoraţie”.

„Am luat un paracetamol. După mai puţin de două ore, nu mai era nimic. Ca şi cum cineva mi-a luat cu mâna starea aceasta. Şi-am ajuns sâmbătă la un vârf în care oboseala era maximă şi febra a scăzut. A rămas tusea, o tuse seacă şi, totodată, nişte tulburări în articulaţii. Parcă nu erau ale mele, nu puteam să mişc nici degetele de la mâini şi picioare”, a mai precizat Mircea Beuran.

Chirurgul a adăugat că a mers apoi să-şi facă un control amănunţit, suspectând că s-a infectat cu coronavirus, apelând la „prietenul” Adrian Streinu-Cercel, cel care la acel moment conducea Institutul Matei Balş din Bucureşti.

„M-am dus, convins că fac boala, să fac testul. Bineînţeles că testul a ieşit pozitiv. Ieşind pozitiv, m-am dus la Spitalul Matei Balş, la colegul şi prietenul meu, pentru că mai trecusem printr-o gripă aviară, tot cu probleme pulmonare severe, profesorul Adrian Streinu-Cercel”, a povestit doctorul.

Apoi, starea de sănătate a medicului Mircea Beuran s-a înrăutăţit, aşa că a ajuns la secţia ATI de la Institutul „Matei Balş”. „Saturaţia scădea sub 90. M-au internat direct în ATI. Am avut 17 zile de ATI. Prima săptămână a fost destul de grea, pentru că, dincolo de semnele care apar şi dispar, se instala insomnia. Poziţia cea mai bună pentru oxigenare era poziţia pe burtă. Adică să stai culcat pe abdomen, mâinile erau la perfuzii, la monitoare, incomod, dar de nevoie stai. Nu puteam dormi”, a mai explicat Mircea Beuran.

După o săptămână a trecut peste această stare. „Nu-mi pierdusem mirosul şi gustul, dar după două săptămâni s-a instalat şi pierderea acestor simţuri. Am mai rămas încă două zile, în aşa fel încât să existe siguranţa că la externare pot să merg acasă, dar cu un suport de oxigen”.

Mircea Beuran are 67 de ani şi este fostul şef al Secţiei Chirurgie III de la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi fost ministru al sănătăţii în perioada 2003-2004.

Mircea Beuran a participat la lansarea unui volum de texte conspiraţioniste şi propagandistice intitulat „COVID. Colivia noastră”, în prezenţa unor academicieni, scriitori şi doctori.

La lansare au participat preşedintele şi vicepreşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop şi Bogdan Simionescu, arhiepiscopul mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice, doctorul Mircea Beuran şi fostul preşedinte al Consiiliului Naţional al Audiovizualului Răsvan Popescu.

 

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

35 de minute ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

o oră ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

2 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

2 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

3 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic