sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Fostul ministru al Sănătății, noi acuze aduse autorităților: „Testarea în școli este acum blocată pentru că statul român…”

Autoritățile au anunțat că, în România, începe de luna aceasta vaccinarea anti-covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Copiii vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19 cu serul Comirnaty-Pfizer/ BioNTech începând cu data de 26 ianuarie 2022, a anunţat CNCAV.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă când nivelul nostru de calciu este ...

Fostul ministru al Sănătății, noi acuze aduse autorităților: „Testarea în școli este acum blocată pentru că statul român…”

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că România ar fi putut începe vaccinarea copiilor până la 11 ani mult mai devreme. „Faptul că nu a existat prevedere bugetară pentru dozele de vaccin pentru copii nu poate fi o scuză, în contextul în care anul trecut am avut buget separat și contract cu același furnizor”, susține Mihăilă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„În noiembrie, Asociația Europeană a Medicamentului (EMA) recomanda administrarea vaccinului anticovid la copiii cu vârsta între 5-11 ani.

Spania, Italia, Franța și alte țări europene administrează vaccin copiilor din luna decembrie.

Te-ar mai interesa: 5 semne care îți arată că îți irosești viața. Lidi...

Germania vaccinează din decembrie copiii vulnerabili.

Canada a autorizat vaccinul pentru copii încă din luna noiembrie, iar în Statele Unite s-a publicat planul de vaccinare a copiilor din octombrie și a început vaccinarea din luna noiembrie.

Între timp, există din ce în ce mai multe studii care confirmă faptul că trecerea prin infecție covid la copii poate favoriza apariția diabetului de tip 1 (link în comentarii). Asta înseamnă tratament cu insulina pe toată durata vieții.

Te-ar mai interesa: Cum să recunoști infecția cu norovirus, una dintre...

La noi, deși avem recomandarea EMA, deși există semnate contractele cu unul dintre furnizori pentru 2022, livrarea vaccinului pentru copii este întârziată. Asta deși nu am avut aproape deloc restricții de sărbători, am trimis copiii la școală încă din 3 ianuarie și avem o rată mică de vaccinare la adulți.

Și să nu uităm, testarea în școli este acum blocată pentru că statul român a organizat o licitație cel puțin discutabilă.

Te-ar mai interesa: AȘA ar trebui să mesteci ALIMENTELE pentru a evita...

Motivele invocate nu pot fi luate în serios. Faptul că nu a existat prevedere bugetară pentru dozele de vaccin pentru copii nu poate fi o scuză, în contextul în care anul trecut am avut buget separat și contract cu același furnizor.

Și trebuie luat în calcul și faptul că Guvernul poate să dea bani din fondul de rezervă pentru cheltuieli noi, “neprevăzute”. Dar, Guvernul a preferat să împartă fondul de rezervă discreționar primăriilor și acum să crească pensii speciale. Pentru asta există buget, pentru a preveni complicațiile la copiii din România care vor trece printr-un nou val de infectări, nu există”, a precizat Ioana Mihăilă.

Te-ar mai interesa: Povestea femeii acuzată de infidelitate, după ce a...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private